Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με χάπια στην Άγκυρα και στο τουρκικό προξενείο: Ιμάμης στην Κω αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία!

Το μνημείο για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Κω προκάλεσε την επίθεση των εν Ελλάδι τουρκόψυχων, λόγω της παρουσίας του ιμάμη του νησιού στα ...


Το μνημείο για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Κω προκάλεσε την επίθεση των εν Ελλάδι τουρκόψυχων, λόγω της παρουσίας του ιμάμη του νησιού στα αποκαλυπτήρια. Η Τουρκία και τα φερέφωνά της δεν δέχονται ότι γενοκτόνησαν τον Ποντιακό Ελληνισμό και γι’ αυτό έγινε κόκκινο πανί ο Ιρφάν Τράμπα, ο ιμάμης από την Ξάνθη, διορισμένος από το ελληνικό κράτος στην Κω.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στις 6 Οκτωβρίου 2022, παρόντες ήταν ο γλύπτης Κικώτης Γεώργιος που κατασκεύασε το μνημείο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, οι στρατιωτικοί διοικητές στο νησί, εκκλησιαστικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι ο Ιρφάν Τράμπα δεν έχει καμία σχέση με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα που μπήκε στη θέση του Αχμέτ που συγχωρέθηκε και πρόκειται απλώς για συνεπωνυμία.


Αμέσως έσπευσαν να του επιτεθούν οι γνωστοί κύκλου της Άγκυρας, που δραστηριοποιούνται πανελεύθερα στην Πατρίδα μας, ενώ ο αποκαλούμενος πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου» Mustafa Kaymakçı δήλωσε ότι καταδικάζει τα εγκαίνια του μνημείου και χαρακτήρισε ο θρασύς την Ποντιακή Γενοκτονία σαν… ιστορικό ψέμα! Ο Kaymakçı είπε ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε την 19η Μαΐου ως τη λεγόμενη «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Πόντου» με νόμο που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 23 Φεβρουαρίου 1994 και ότι αυτός ο νόμος εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο της Ελλάδας στις 7 Μαρτίου 1994 και τέθηκε σε ισχύ. «Ιστορίες που χτίζονται πάνω σε αυτό το ιστορικό ψέμα, που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, επεξεργάζονται και επιβάλλονται στον ελληνικό λαό», δήλωσε το ενεργούμενο της Τουρκίας, που εργάζεται πυρετωδώς για να αποδείξει ότι στα Δωδεκάνησα υπάρχει «τουρκική μειονότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν αφρίσει από το κακό τους και στο τουρκικό προξενείο, γιατί η παρουσία του ιμάμη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία, τους χαλάει τα μυθεύματα και την προπαγάνδα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.