Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η δεύτερη μέρα του «Αρμαγεδώνα» στην Ουκρανία: Πάνω από δέκα πόλεις δέχθηκαν επίθεση

Η δεύτερη ημέρα των επιθέσεων έφερε νέα «δώρα» στην Ουκρανία από τη ρωσική αεροπορία - βομβάρδισε πάνω από δέκα περιοχές στοχεύοντας – σ...





Η δεύτερη ημέρα των επιθέσεων έφερε νέα «δώρα» στην Ουκρανία από τη ρωσική αεροπορία - βομβάρδισε πάνω από δέκα περιοχές στοχεύοντας – σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομών, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Στις πόλεις της Ουκρανίας, έχουν ήδη καταρτιστεί χρονοδιαγράμματα διακοπών ρεύματος. Κατά μέσο όρο, δεν θα υπάρχει ρεύμα στα σπίτια της Ουκρανίας για 4 ώρες την ημέρα. Εντελώς απενεργοποιημένοι το πρωί της 11ης Οκτωβρίου, παραμένουν 301 οικισμοί σε πέντε περιοχές της Ουκρανίας.

Η Ζαπορόζια έχασε το σανατόριο της «Metallurg», μαζί με τους μισθοφόρους που βρίσκονταν εκεί.

Το πρωί της Τρίτης, ένας άλλος μεγάλος θερμοηλεκτρικός σταθμός, η Ladyzhynska, χτυπήθηκε κοντά στη Βίνιτσα.

Επιπλέον, ο σταθμός δέχθηκε επίθεση όχι από πυραύλους, αλλά από drones Geran 5, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ο ηλεκτροπαραγωγικός εξοπλισμός της εγκατάστασης.

«Το εξαιρετικά απαραίτητο προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εγκατάσταση για λόγους ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καταφύγια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σταθμού.

Η πόλη Πάβλογκραντ στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ , που βρίσκεται σήμερα στη «καυτή λίστα», είναι διάσημη για τα αμυντικά εργοστάσια της, τα οποία παρήγαγαν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και τους κινητήρες τους.

Τώρα τα εργοστάσια είναι υποκαταστήματα της Yuzhmash, όπου συνεχίζουν να παράγουν εξαρτήματα για πυραύλους. Επιπλέον, χτυπήθηκαν μια στρατιωτική μονάδα και ένας σιδηροδρομικός κόμβος βρίσκονται στο Πάβλογκραντ, όπου, σύμφωνα με φήμες, ένα μεγάλο φορτίο δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού έφτασε το Σαββατοκύριακο.

Στην πόλη Βολνογκόρσκ, η οποία επίσης υπέστη πλήγμα, υπάρχει ένα μεγάλο εργοστάσιο εξόρυξης και τήξης. Και στην Pyatikhatka υπάρχει ένας άλλος σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος. Στο Krivoy Rog, οι πύραυλοι συνεχίζουν να «τελειώνουν» τον TPP Krivoy Rog.

Στην περιοχή Khmelnitsky, ρουκέτες έπληξαν τον σιδηροδρομικό κόμβο Shepetovsky και ένα εργοστάσιο επισκευής.

Στην περιοχή της Οδησσού, καταιγίδα εκρήξεων σημειώθηκε σε στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο χωριό Μαγιάκι κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία. Υπάρχουν επίσης στρατιωτικές αποθήκες. Αρκετοί πύραυλοι έπεσαν μέσα στην ίδια την πόλη, καταστρέφοντας ηλεκτρικούς υποσταθμούς. Πύραυλοι έπεσαν επίσης στην περιοχή Νικολάεφ, χτυπώντας κρίσιμα σημαντικά αντικείμενα.

Μία από τις εγκαταστάσεις «μη υποδομής», που είχε «αφίξεις» το πρωί της Τρίτης, είναι το κέντρο αναψυχής «Metallurg» στο νησί Χορτίτσια στη Ζαπορόζια. Εκεί συγκεντρώθηκαν μισθοφόροι, οι οποίοι προετοιμάζονταν για μετάθεση στην πρώτη γραμμή. Συνολικά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Κυρίλο Τιμοσένκο, 12 πύραυλοι έπεσαν στη Ζαπορόζια.

Όπως μπορείτε να δείτε, τη δεύτερη μέρα η λίστα με τους στόχους που πρέπει να χτυπηθούν επεκτάθηκε. Δεν πρόκειται μόνο για θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και ηλεκτρικούς υποσταθμούς, αλλά και για σιδηροδρομικούς κόμβους, επισκευαστικές μονάδες, στρατιωτικές μονάδες και αποθήκες, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Moskovskiy komsomolet
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.