Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αν κουνηθούν στα νησιά τότε... Τουρκική ήττα από την Ελλάδα και τον Ερντογάν στην φυλακή προβλέπουν οι Αμερικάνοι!

Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ σε άρθρο του Μίκαελ Ρούμπιν του American Enterprise Institute. Σύμφωνα με το...





Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ σε άρθρο του Μίκαελ Ρούμπιν του American Enterprise Institute.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν, οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά «θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωναν τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του».

«Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να τον αγκαλιάσουν ως σουλτάνο και να τον θυμούνται ως πιο αποτελεσματικό από τον Ατατούρκ, αλλά πρέπει να καταλάβει σήμερα ότι αν ακολουθήσει αυτή την πορεία δράσης, η κληρονομιά του θα είναι αυτή του Αργεντινού δικτάτορα Λεοπόλντο Γκαλτιέρι», σημειώνει ο Αμερικανός αναλυτής στο nationalinterest.org.

Τονίζεται ότι ο Γκαλτιέρι έπεσε από την εξουσία και φυλακίστηκε μετά την αποτυχία να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του timesnownews.com, το Πακιστάν «ρώτησε πρόσφατα την Ελλάδα αν ήταν έτοιμη να πουλήσει έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών F16», αλλά η απάντηση ήταν ά σταθερό «Όχι», έχοντας υπόψη «τις ανάγκες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και επίσης, τη φιλία της Αθήνας με το Νέο Δελχί», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα «έχει μια ελαφρώς άβολη σχέση με την Τουρκία» ενώ υπάρχει επίσης «αβεβαιότητα για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν είναι το F16, αλλά τα περισσότερα από τα 80 είναι οι παλαιότερες εκδόσεις AM-Block 15 και BM-Block 17», σημειώνεται στο timesnownews.com, το μεγαλύτερο αγγλόφωνο μέσο της Ινδίας.

Η Ελλάδα από την άλλη «έχει τις νεότερες εκδόσεις F16C και F16D. Έχει επίσης τα Block 52. Και τώρα 83 από τα 150 F16 της αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη παραλλαγή Block 72», αναφέρουν οι Ινδοί. geostratifika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.