Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλά δεν θα μπορέσει... Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα

Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο. Η STM, μια από τις κορυφαίες εταιρείες...





Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Η STM, μια από τις κορυφαίες εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ολοκλήρωσε και παρέδωσε με επιτυχία το έργο KERKES, το οποίο επιτρέπει στα UAV να επιχειρούν σε περιοχές χωρίς GPS.

«Με αυτήν την τεχνολογία στην οποία εργάζονται μόνο λίγες χώρες στον κόσμο, τα μίνι UAV μας θα εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς να επηρεάζονται από απειλές ηλεκτρονικού πολέμου, όπως η αμβλύτητα του GPS», σημείωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Απουσία επικοινωνίας, τα δεδομένα και οι εικόνες που λαμβάνονται από τους αισθητήρες θα επεξεργάζονται και θα μπορεί να γίνει εκτίμηση τοποθεσίας ενώ θα μπορούν να χτυπηθούν στόχοι που καθορίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της STM Οζγκούρ Γκουλεργιούζ.

Η Ελλάδα επεξεργάζεται με τους Ισραηλινούς την δημιουργία anti-drone ασπίδας στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, με τους Τούρκους να προσπαθούν να βρουν τρόπους να την παρακάμπτουν.

Mάλιστα στην επικοινωνία της τουρκικής εταιρείας φαίνεται ξεκάθαρα πως η τεχνολογία αφορά και στα τουρκικά Bayraktar, τα οποία έχουν αυξήσει δραστικά της παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.