Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο έφτασε μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα!

   Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά, προκαλώντας με πτήσεις που φθάνουν κοντά στην πρωτεύουσα και μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο. Σε ένα πα...

  



Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά, προκαλώντας με πτήσεις που φθάνουν κοντά στην πρωτεύουσα και μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο, μετά και την απίστευτη κλιμάκωση στην οποία έχει προχωρήσει ο Ερντογάν στις απειλές του εναντίον της χώρας μας.

Πριν ημέρες, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία ακόμα προκλητική κίνηση, με ένα αεροπλάνο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, να φθάνει σε απόσταση μόλις 50 μιλίων από την Αθήνα.

Το ATR P-72MPA περιφερόταν στο κεντρικό Αιγαίο για πάνω από τέσσερις ώρες (όπως φαίνεται από το itamilradar.com), ευρισκόμενο μέσα στο FIR Αθηνών, αν και απέφυγε προσεκτικά να μπει στον εναέριο χώρο των νησιών.

Μάλιστα το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά χθες, με ένα παρόμοιο αεροπλάνο, το οποίο και αυτό περιφερόταν πάνω από το κεντρικό Αιγαίο για αρκετές ώρες, χωρίς πάντως να πλησιάσει τόσο πολύ την Αθήνα.




Ο πιο προφανής στόχος της “αποστολής” των συγκεκριμένων πτήσεων ήταν να παρακολουθήσει την εξέλιξη της άσκησης “Αργώ” που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο, με ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους και φαίνεται να ωθούν τα πράγματα σε ένα θερμό επεισόδιο, στο οποίο θα παρουσιάσουν την ελληνική πλευρά ως υπαίτια για την “πρώτη βολή”.


Χρειάζεται προσοχή και σύνεση και πάνω από όλα γερά νεύρα ώστε να μην πέσει η Ελλάδα στην παγίδα που μεθοδικά στήνει το καθεστώς Ερντογάν.

Και κυρίως να γίνει ξεκάθαρο ότι αν προκύψει οτιδήποτε, οι “βόλτες” πάνω από το Αιγαίο θα θεωρούνται απειλή και θα αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.