Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα – Παραγγελία 4 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο «παροπλιστικός παροξυσμός της Αθήνας συνεχίζεται». «Αυτή τη φορά ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία 4 δισ. ευρώ με ...





Σύμφωνα με τους Τούρκους ο «παροπλιστικός παροξυσμός της Αθήνας συνεχίζεται».

«Αυτή τη φορά ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία 4 δισ. ευρώ με τη Γερμανία για τον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης και 4 φρεγατών», τονίζεται από την Hurriyet.

Oι Τουρκοι τονίζουν ότι μετά τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, «Η Γερμανία είναι η νέα διεύθυνση στη φρενίτιδα των εξοπλισμών που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση μετά την κρίση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020».



«Κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου στην Αθήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ ή μέρος αυτού του προγράμματος», σημειώνεται.
Τουρκία: Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα… Παραγγελία 4 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

«Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό 190 αρμάτων τύπου Leopard 1, τον εκσυγχρονισμός 183 αρμάτων τύπου Leopard 2 και τον εκσυγχρονισμό 4 φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ» αναφέρουν οι Τούρκοι.

«Ο εκσυγχρονισμός 337 αρμάτων Leopard θα κοστίσει 2 δισ., η αγορά 205 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης θα κοστίσει 1,4 δισ. ευρώ και ο εκσυγχρονισμός 4 φρεγατών θα κοστίσει 600 εκατ. ευρώ», σημειώνεται.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι υπογραμμίζουν ότι συνεχίζονται οι επαφές «για την αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα».

------------------------------------------


Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον τον Μάιο, ενώ η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έστειλε «επιστολή προθέσεων» τον Ιούνιο και ξεκίνησε τη διαδικασία για την αγορά 20 F-35, γράφει η Hurriyet. geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.