Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πες μας τι ώρα το θές... Ο Τούρκος Ναύαρχος Γιαϊτσί μιλάει για σχέδιο περιορισμού της Ελλάδος στο Αιγαίο στα 3 Ναυτικά Μίλια!

Ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ. Γιαϊτσί, ως “λαγός” της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, μας σερβίρει σχέδιο όχι βέβαια επέκτασης της ελληνι...





Ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ. Γιαϊτσί, ως “λαγός” της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, μας σερβίρει σχέδιο όχι βέβαια επέκτασης της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ΝΜ, αλλά περιορισμού της στα 3ΝΜ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι “θα ήθελα να υπενθυμίσω εν συντομία την ιστορία του ζητήματος των χωρικών υδάτων, το οποίο συζητήθηκε πρόσφατα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ξεκινώντας από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης. Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη σχετικά με το πλάτος των χωρικών θαλασσών στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης, είναι γνωστό ότι τα συμβαλλόμενα κράτη ενήργησαν ώστε η ΑΟΖ τους να έχουν πλάτος 3 μίλια με την τελευταία πρόταση του άρθρου 6, παράγραφος 2 και την τελευταία πρόταση στο άρθρο 12 της συνθήκης. Με αυτήν την βάση, στην περίπτωση που η ΑΟΖ Ελλάδος και Τουρκίας θα είναι στα 3 μίλια η καθεμία για την ελληνική και την τουρκική πλευρά, περίπου το 72% του Αιγαίου θα υπόκειται σε καθεστώς ελεύθερης διαμετακόμισης και ανοιχτής θάλασσας”.

Αυτός είναι ο καημός των Τούρκων, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν περνά το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” στο Αιγαίο από την διεθνή κοινότητα και τώρα θέλουν το Αιγαίο να είναι “διεθνή ύδατα”, με ΑΟΖ 3ΝΜ από τα νησιά μας, για να επιχειρήσουν να αλωνίσουν οι ίδιοι με τα σχέδια που έχουν προετοιμάσει εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για σχέδιο που είναι αντίθετο με όλες τις διεθνείς συνθήκες και πρακτική, το οποίο βέβαια δεν εφαρμόζουν οι ίδιοι στον Εύξεινο Πόντο.

Ενοχλήθηκαν από την κλήση 1033 Εφέδρων στην Αλεξανδρούπολη

“Η Ελλάδα άρχισε να καλεί εφέδρους στρατιώτες σε ασκήσεις στη Δυτική Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους ασκήσεις το φθινόπωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εκτός από τους εθνοφρουρούς, σε ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις προσκαλούνται και παίρνουν μέρος στις ασκήσεις και νεαροί έφεδροι στρατιώτες.

Μία από αυτές τις ασκήσεις ήταν η άσκηση «Αήττητος-22» με τη συμμετοχή 1.033 εφέδρων στρατιωτών στο πεδίο βολής «Ασκός-Προφήτη» του Γ’ Σώματος”, τονίζει το τουρκικό άρθρο.

------------------------------------------


Όλα ενοχλούν τους Τούρκους και ότι πράττει η χώρα μας από πλευρά εξοπλισμού είναι επιθετικού χαρακτήρα, παρόλο που οι ίδιοι εδώ και μερικά χρόνια είχαν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο εξοπλιστικού αμόκ, το οποίο ισχύει φυσικά και σήμερα.

Θέλουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αδύναμες, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό και φτιάχνουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί δήθεν επιθετικών σχεδίων κατά της Τουρκίας, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.