Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Πούτιν θα θυσίαζε ακόμη και 20 εκατ. στρατιώτες για να κερδίσει» δηλώνει αυτοεξόριστος Ρώσος διπλωμάτης

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν είναι έξυπνος 20 χρόνια στην εξουσία, είναι απλά τυχερός», δήλωσε ο Μπόρις Μποντάρεφ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη μ...





Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν είναι έξυπνος 20 χρόνια στην εξουσία, είναι απλά τυχερός», δήλωσε ο Μπόρις Μποντάρεφ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη μόνιμη αποστολή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας σε δραματικό τόνο ότι θα θυσίαζε ακόμη και 20 εκατομμύρια στρατιώτες για να κερδίσει.

Μιλώντας στο Sky News, ο Μπόρις Μποντάρεφ ανέλυσε τα τεκταινόμενα του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «νομίζω ότι τα 20 χρόνια στην εξουσία ήταν πολύ τυχερά για αυτόν. Δεν είναι έξυπνος, είναι απλά τυχερός. Τώρα νομίζω ότι η τύχη του τελείωσε».

Ο Μποντάρεφ εργάστηκε για πολλά χρόνια πάνω στο αντικείμενο του πυρηνικού αφοπλισμού ενώ διετέλεσε και στη μόνιμη αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Πλέον δηλώνει αυτοεξόριστος Ρώσος διπλωμάτης.

Σχολιάζοντας το επίπεδο της απόγνωσης που διακρίνει πλέον τον Πούτιν, ο Ρώσος διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου είναι ικανός και έτοιμος να δει πάνω από το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας να πέφτει νεκρό στον πόλεμο ώστε να τον κερδίσει.

«Μετά από την ήττα στον πόλεμο, θα πρέπει να εξηγήσει στις ελίτ και στον πληθυσμό του γιατί συνέβη αυτό και μπορεί να βρει κάποια προβλήματα στο να το εξηγήσει…», είπε μεταξύ άλλων ο Μποντάρεφ.

«Και μετά από αυτό μπορεί να υπάρξει αντιπολίτευση που θα προσπαθήσει να τον ανατρέψει ή θα προσπαθήσει να εξοντώσει τους υφισταμένους του ώστε να βρεθούν κάποιοι στους οποίους θα μπορούσε να ριχτεί η ευθύνη και να κατηγορηθούν για όλα αυτά τα προβλήματα. Θα υπάρξει μια περίοδος εσωτερικής αναταραχής», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό, μπορεί να θυσιάσει 10 ή 20 εκατομμύρια Ρώσους μόνο και μόνο για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο μόνο και μόνο για να σφάξει όλους τους Ουκρανούς γιατί είναι θέμα αρχής. Είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης για αυτόν», είπε στο Sky News και εξήγησε ότι «πρέπει να καταλάβετε ότι, αν χάσει τον πόλεμο, θα είναι το τέλος για αυτόν».

Τα πυρηνικά

«Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια σχέδια για την κατά κάποιον τρόπο ανάπτυξη πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου στην Ουκρανία», είπε.

«Η Δύση, νομίζω, πρέπει να είναι σταθερή στον στόχο της απομάκρυνσης του Πούτιν. Όσο αυτός και το καθεστώς του παραμένει στην εξουσία στη Ρωσία, η απειλή του πυρηνικού πολέμου δεν θα πάει πουθενά».

Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ηγέτης χρησιμοποιεί το πυρηνικό κουμπί για να «αναγκάσει άλλες χώρες σε ό,τι θέλει», κάτι που, όπως λέει, είναι ένα «νέο επίπεδο ιστορίας των πυρηνικών όπλων» και μια «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη».

Καλεί για συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει στον πόλεμο στην Ουκρανία αφού, σύμφωνα με τον Μποντάρεφ, «ο Πούτιν πιστεύει ότι διεξάγει ήδη τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» και υπενθύμισε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ήταν ένας από τους λόγους του Πούτιν για την εισβολή που το Κρεμλίνο ονομάζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Για αυτό και ο Μποντάρεφ υποστηρίζει ότι «[οι Ουκρανοί] χρειάζονται επιθετικά όπλα, περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αεροσκάφη. Έτσι νομίζω ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες και να βοηθήσει». Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε σε μεγάλη κλιμάκωση.

Παράλληλα, ο Ρώσος διπλωμάτης είπε στο Sky News ότι, παρά την εναντίωση του Πούτιν για το ΝΑΤΟ, ο ρωσικός λαός έχει άλλη άποψη. «Οι Ρώσοι, ειδικά οι νεότερες γενιές, δεν βλέπουν το ΝΑΤΟ ως κάποιου είδους υπαρξιακό εχθρό, είναι απολύτως εντάξει με αυτό, καθώς το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός», είπε.

Όσον αφορά την εμπλοκή της Κίνας, ο Μποντάρεφ μάλλον αμφιβάλλει για το ενδεχόμενο ο Πούτιν να πείσει τον Σι Τζινπίνγκ να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων. Το πρόβλημα είναι ότι η Κίνα δεν ενδιαφέρεται πολύ για την ήττα του Πούτιν, ειδικά μια ήττα από Ουκρανούς και Δυτικούς, επειδή τώρα ο Πούτιν προσελκύει μεγάλο μέρος της προσοχής που οι ΗΠΑ αφιέρωναν στην Κίνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.