Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχές Νοεμβρίου παραλαμβάνουμε 2 ακόμη ολοκαίνουργια Rafale... Και τρίτο F-16 Viper στην διάθεση της Πόλεμικής Αεροπορίας!

    Συγκεκριμένα για τα Rafale η στήλη "Βηματοδότης" της εφημερίδας "το Βήμα" υποστηρίζει πως έρχονται στην Τανάγρα από...

   



Συγκεκριμένα για τα Rafale η στήλη "Βηματοδότης" της εφημερίδας "το Βήμα" υποστηρίζει πως έρχονται στην Τανάγρα από Έλληνες πιλότους, δύο ολοκαίνουργια Rafale κοντά στην γιορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενώ ένα τρίτο F-16 Viper, παραδίδεται οσονούπω από την ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία και πετά και αυτό στην «φωλιά» του στη Σούδα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά όπως έχει διαμηνύσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί το "ντεμπουτο" και του ελληνικού drone "Αρχύτα" με τις πρώτες δοκιμές να έχουν προγραματιστεί για το τέλος του τρέχοντος μήνα με αρχές του επομένου. Το Archytas χαρακτηρίζεται ως drone πολλαπλών χρήσεων και είναι ικανό να επιχειρεί τόσο σε επιχειρήσεις διάσωσης όσο και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η ΕΑΒ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή επίγνωσης της κατάστασης στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, για την παρακολούθηση χερσαίων οχημάτων αλλά και για τη συνοδεία φρεγατών, καθώς έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει άμεσα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες.

Στην παρέλαση που έρχεται την άλλη εβδομάδα θα δώσουν "παράταση" και τα Rafale και τα Marder πρόσφατα εντάχθηκαν στο δυναμικό του Στρατού Ξηράς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.