Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ με ρωσικό πλοίο στην Ζάκυνθο-Το παρακολουθεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush

Πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι αναμένει την άφιξη ρωσικών πολεμικών πλοίων για ανεφοδιασμό-Η Μόσχα κινείται στο Ιόνιο ξανά απειλώντας το ΝΑΤ...





Πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι αναμένει την άφιξη ρωσικών πολεμικών πλοίων για ανεφοδιασμό-Η Μόσχα κινείται στο Ιόνιο ξανά απειλώντας το ΝΑΤΟ;

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες γνωστής ξένης ιστοσελίδας καταγράφεται αυτές τις ώρες η παρουσία, δυτικά της Ζακύνθου, του πετρελαιοφόρου πλοίου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Akademik Pashi

Το RFS Akademik Pashin (IMO: 9778193) είναι πλοίο ανεφοδιασμού που κατασκευάστηκε για το ρωσικό Ναυτικό από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και είχε μέχρι τώρα αποστολή να προμηθεύσει τα πλοία του Βόρειου Στόλου μεα καύσιμα που χρειάζονται.

Το ρωσικό πλοίο είναι πλέον ακινητοποιημένο και τις προηγούμενες ώρες ακολούθησε δρομολόγιο που μπορεί να υποδηλώνει ότι ανεφοδιάζει άλλα πλοία (ή υποβρύχια).

Δεν γνωρίζουμε ποιες άλλες μονάδες μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή, αλλά είναι πολύ πιθανό το Akademik Pashin να μην είναι μόνο του.

Λίγο πιο βόρεια στη νότια Αδριατική βρίσκεται το USS George H.W. Bush, το οποίο διαθέτει αεροσκάφη ΑΦΝΣ, και άλλα μέσα όπως ισχυρότατα ραντάρ επιφανείας, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των Ρώσων.

Είναι πολύ πιθανό να έχουμε στα σκαριά ρωσική προσπάθεια να εμποδιστεί η πρόσβαση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο των πλοίων του ΝΑΤΟ, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, ενώ παράλληλα έχουμε ως γνωστόν άσκηση του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι γνωστό επίσης, ότι είναι πολύ εύκολο να αλλάξει μορφή οποιαδήποτε ναυτική άσκηση και να μετατραπεί οποιαδήποτε στιγμή σε ακόμα και σε πολεμική επιχείρηση.

Αν παρατηρήσουμε την παρουσία των ρωσικών δυνάμεων, θα δούμε ότι αυτά έχουν λάβει μια περίεργη διάταξη μάχης θα λέγαμε, που αποτελείται από την παρουσία δυτικά της Κρήτης δύο καταδρομικών, μιας Φρεγάτας στα ανατολικά του νησιού και υποβρυχίων τα οποία δεν γνωρίζουμε πόσα είναι το αριθμό αφού είναι σε κατάδυση.

Σήμερα, η πιο καυτή περιοχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο είναι η περιοχή του Ιονίου, όπου εδώ και πολλές ημέρες έχουμε κινήσεις τύπου “ μπαλέτου Μπολσόι” από τους Ρώσους, ενώ οι Αμερικανοί έχουν λάβει και αυτοί θέσεις σε καίρια σημεία.

Οι αναφορές για λίαν αυξημένη ρωσική ναυτική δραστηριότητα στη Μεσόγειο πληθαίνουν και δείχνουν μια εικόνα της ρωσικών ελιγμών και δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει συγκεκριμένου σεναρίου που αφορά την παρακολούθηση και "στοχοποίηση" των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Όλα αυτά σίγουρα αφορούν και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όσο και να ακούγεται κοινότυπο, ενώ υπάρχουν υποψίες για σχέδια και σενάρια που αφορούν αυτήν την ανάπτυξη ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων σε επιλεγμένα σημεία στην Ανατολική πλευρά της Μεσογείου, σίγουρα για κάποιον λόγο που δεν είναι ακόμη ορατός.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία “ φορτώνονται” συνεχώς με δυνάμεις του ΝΑΤΟ και βαρύ εξοπλισμό, μαζί με αεροσκάφη.

Εκτιμάται ότι οι Ρώσοι φοβούνται αποκλεισμό εντός του Εύξεινου Πόντου και Αιγαίου για τα όποια ρωσικά πλοία κινούνται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.