Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιοί άλλοι; Οι Κούρδοι (SDF) κυνηγάνε πυρήνες και στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία...





Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις κατά του τζιχαντιστικής ένοπλης δύναμης.

Με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι SDF πραγματοποίησαν επιχείρηση στο χωριό Αλ Χαουάιτζ στη δυτική επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, όπου συνελήφθησαν οι τέσσερις Τζιχαντιστές, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Τα τέσσερα άτομα κατάγονται από τη Ράκα, προτού αρχίσουν να «συναλλάσσονται» με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, σύμφωνα με το SOHR.

Οι SDF πραγματοποίησαν μια σειρά επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ και σε άλλες γύρω περιοχές τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έγιναν μετά την απειλή της εξτρεμιστικής οργάνωσης να υποστηρίξει τα μέλη της στην περιοχή.

Μια μέρα νωρίτερα, οι SDF, με την υποστήριξη ελικοπτέρων του Διεθνούς Συνασπισμού, εξαπέλυσαν επιχείρηση ασφαλείας στο χωριό Αλ Τακίχι στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, «για να συλλάβουν έναν διοικητή της υπηρεσίας “Al-Hasaba” του ISIS, ενώ βρισκόταν στο σπίτι ενός από τους συγγενείς του στο χωριό», πρόσθεσε η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στη Βρετανία.

«Ο διοικητής που ήταν γνωστός ως “Saif” κρυβόταν στο χωριό Αλ Τακίχι και προσπάθησε να δραπετεύσει αφού άκουσε ελικόπτερα να πετάνε πάνω από την περιοχή, όπου ένα ντρόουν του Διεθνούς Συνασπισμού τον στόχευσε, σκοτώνοντάς τον αμέσως».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.