Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Drones από εταιρεία στην Κύπρο παρέλαβε ο ουκρανικός στρατός!

Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε drones που κατασκευάζονται από κυπριακή εταιρεία. Σύμφωνα με το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK, η 26η Ταξιαρχία Π...





Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε drones που κατασκευάζονται από κυπριακή εταιρεία. Σύμφωνα με το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK, η 26η Ταξιαρχία Πυροβολικού και το 120ο Τάγμα Αναγνώρισης του ουκρανικού στρατού παρέλαβαν Poseidon H10 και μεγαλύτερα UAV Poseidon H6 που κατασκευάστηκαν από την κυπριακή εταιρεία Swarmly Ltd που αγόρασαν το φιλανθρωπικό ίδρυμα Pryulat Serhi . Η τιμή αγοράς ήταν 700.000 ευρώ.

Το θέμα ανέδειξε η σελίδα Army Recognition. Σύμφωνα με το μητρώο εφόρων εταιρειών, η εταιρεία έχει εγγραφεί 1/1/2021.




Στην 26η Ταξιαρχία θα πάνε drones VTOL μεσαίου βεληνεκούς Poseidon H10. Το H10 Poseidon VTOL UAS είναι ένα ηλεκτρικό UAS μεσαίας κατηγορίας που παρέχει δυνατότητες φορητότητας και κρυφών λειτουργιών. Το H10 μπορεί να μεταφερθεί σε ένα SUV ή ένα φορτηγό και να προετοιμαστεί για λειτουργία σε λιγότερο από 10 λεπτά. Έχει σχεδιαστεί σε σχήμα σκελετού αεροσκάφους με ψηλά φτερά με ηλεκτρικό κινητήρα και έλικα κρουαζιέρας ώθησης και τέσσερις μόνιμα τοποθετημένους ηλεκτροκινητήρες και έλικες VTOL. Αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ασφάλεια πτήσης, καθώς η πρόωση VTOL χρησιμοποιείται όχι μόνο για απογείωση, προσγείωση και αιώρηση, αλλά και για ανάκτηση έκτακτης ανάγκης κατά την πτήση. Το H10 Poseidon έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περιβάλλον χωρίς GNSS, έχει πολύ χαμηλή ακουστική υπογραφή σε πτήση κρουαζιέρας, εξαιρετικά μικρή διατομή ραντάρ και καμία ανιχνεύσιμη θερμική υπογραφή, γεγονός που το καθιστά τέλειο εργαλείο για κρυφές επιχειρήσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: μέγιστο βάρος απογείωσης: 22 kg. Ωφέλιμο φορτίο: έως 3 κιλά. Μέγιστο ύψος πτήσης: 4.000μ. Αντοχή: μέγιστη 2 ώρες. Μέγιστη ταχύτητα: 100 km/h. Ταχύτητα πλεύσης: 75 km/h. Μέγιστη εμβέλεια πτήσης: 150 km. Εμβέλεια λειτουργίας χωρίς δορυφορική επικοινωνία: 50 km

Το 120ο Χωριστό Τάγμα Αναγνώρισης παρέλαβε τα drones Poseidon H6. Πρόκειται για μεγαλύτερο τύπο UAV, εξοπλισμένο με υβριδικό βενζινοηλεκτρικό κινητήρα. Το H6 Poseidon VTOL UAS έχει σχεδιαστεί με σκελετό υψηλών πτερύγων με βενζινοκινητήρα EFI 2 χρόνων με έλικα cruise ώθησης, μίζα/γεννήτρια και τέσσερις μόνιμα τοποθετημένους ηλεκτροκινητήρες και έλικες VTOL. Αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ασφάλεια πτήσης, καθώς η πρόωση VTOL χρησιμοποιείται όχι μόνο για απογείωση, προσγείωση και αιώρηση, αλλά και για ανάκτηση έκτακτης ανάγκης κατά την πτήση αντί ενός αλεξίπτωτου έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα υψηλής προσγείωσης του H6 Poseidon VTOL UAS επιτρέπει την προσάρτηση βοηθημάτων επίπλευσης έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει την ανάκτηση σε περίπτωση έκτακτης προσγείωσης σε νερό.

Μέγιστο βάρος απογείωσης: 100 kg. Ωφέλιμο φορτίο: έως 25 κιλά. Μέγιστο ύψος πτήσης: 4.000μ. Μέγιστος χρόνος πτήσης: 7 ώρες. Μέγιστη ταχύτητα: 150 km/h. Ταχύτητα πλεύσης: 110 km/h. Μέγιστη εμβέλεια πτήσης με δορυφορική επικοινωνία: 850 km. Μέγιστη εμβέλεια πτήσης χωρίς δορυφορική επικοινωνία: 150 km.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.