Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το βλέπουν πλέον ΟΛΟΙ... Der Standard: «Ο Ερντογάν απειλεί τους Έλληνες με γενοκτονία»

    «Ο απολυταρχικός ηγέτης των Τούρκων αναφέρεται στη σφαγή των Ελλήνων πριν από 100 χρόνια και απειλεί με γενοκτονία», γράφει η αυστριακή...

   



«Ο απολυταρχικός ηγέτης των Τούρκων αναφέρεται στη σφαγή των Ελλήνων πριν από 100 χρόνια και απειλεί με γενοκτονία», γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Ω Έλληνα, γύρνα πίσω στην ελληνική ιστορία. Αν πας πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Μην ξεχνάς τη Σμύρνη». Σε αυτούς τους τόνους μίλησε ο απολυταρχικός ηγέτης Ερντογάν σε δημόσιες εμφανίσεις του –απείλησε την Ελλάδα, μνημονεύοντας τη μαζική δολοφονία Ελλήνων (και Αρμενίων).

Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-22, που κατά γενική ομολογία ξεκίνησε από τους Έλληνες, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε την πόλη της Σμύρνης, στα παράλια της Τουρκίας, μεγάλο μέρος της οποίας κατοικείτο από Έλληνες. Περίπου 40.000 Έλληνες και Αρμένιοι σκοτώθηκαν και οι κατοικημένες περιοχές κάηκαν.

Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών – περίπου 1,25 εκατομμύρια Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Τουρκία και έφυγαν περίπου 500.000 Τούρκοι από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όταν οι απολυταρχικές ηγεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, γίνονται επιθετικοί στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Ερντογάν έχει αποφύγει να παρουσιάσει τη γενοκτονία ως πρότυπο. Τώρα απειλεί να κατακτήσει τα νησιά των Δωδεκανήσων: «Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά».

Εάν ο Ερντογάν το εννοεί στα σοβαρά, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για τον ίδιο και την Τουρκία. Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι Τούρκοι θα τον στηρίξουν. Δείχνει όμως τι μπορεί να κάνουν οι «ισχυροί άντρες» τη στιγμή της πτώσης τους. Υπάρχει μέθοδος σε αυτή την τρέλα, γράφει ο Σαίξπηρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.