Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαψεύδει το Λιμενικό... Τουρκία: Νέα καταγγελία σε βάρος της Ελλάδας για θάνατο έξι μεταναστών στη θάλασσα

Το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει πως έγινε pushback στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε παράτυποι μετανάστες να μ...





Το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει πως έγινε pushback στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε παράτυποι μετανάστες να μην καταφέρουν να διασχίσουν το Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει σε τηλεγράφημά του και το AFP, έξι άτομα – τα οποία ήταν δύο μωρά, τρία παιδιά και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά του Αιγαίου έπειτα από την απώθηση που έγινε από ελληνικές Αρχές.

Στην κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για νέες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό προχώρησε το βράδυ της Τρίτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων.

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στο θανατφόρο περιστατικό που αναφέρονται τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη.

«Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.