Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλήρης Ανατροπή στο μέτωπο! Καταρρέει η ρωσική άμυνα- Οι Ουκρανοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Μπαλάκλια

Οι εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας καταγράφουν την αργή αλλά σταθερή προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην ...





Οι εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας καταγράφουν την αργή αλλά σταθερή προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο.

Μικροί οικισμοί και πόλεις έχουν επιστρέψει στον έλεγχο των Ουκρανών, με τους Ρώσους να αφήνουν πίσω τους μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, όπως συνέβη στην πόλη Μπαλακέγια, οπου κυματίζει και πάλι η ουκρανική σημαία.

Επόμενος στόχος των Ουκρανών είναι η πόλη Ιζιούμ, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο της περιοχής και βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων από τα τέλη Μαΐου. Στο Ιζιούμ οι Ρώσοι είχαν φτιάξει στρατιωτική βάση. Εικόνες που δημοσίευσε ουκρανική ταξιαρχία δείχνουν στρατιωτικό εξοπλισμό που εγκατέλειψαν οι Ρώσοι στα περίχωρα της πόλης.

Επίσης, στον έλεγχο της Ουκρανίας επανήλθε και η πόλη Κουπιάνσκ.

Ο ρωσικός στρατός κάνει τώρα αυτό που καλύτερα μπορεί- υποχωρεί. Εν κατακλείδι, είναι μία καλή επιλογή για αυτούς να το βάλουν στα πόδια. Δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει χώρος για τους κατακτητές στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι «Η προέλαση των στρατιωτών μας σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο μέτωπο συνεχίζεται. Επί του παρόντος, 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τους εδάφους μας έχουν απελευθερωθεί στο πλαίσιο ενεργών επιχειρήσεων από τις αρχές του Σεπτεμβρίου».

Η Ρωσία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της ανασυντάσσονται, ενισχύονται και θα απαντήσουν στην ουκρανική επιχείρηση.

Εντωμεταξύ, νοτιότερα, στην περιοχή του Ντόνετσκ , οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται και προκαλούν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές αλλά και δεκάδες τραυματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.