Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα επιτεθούμε στα ελληνικά νησιά «όταν έρθει η ώρα».... Αυτό ακριβώς είπε ο Ερντογάν σχηματίζοντας τη «ραμπιά», το σύμβολο των «Αδελφών Μουσουλμάνων»

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην έκθεση TEKNOFEST BLACK SEA 2022, προειδοποίησε ...





Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην έκθεση TEKNOFEST BLACK SEA 2022, προειδοποίησε το Σάββατο την Ελλάδα ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει να «παρενοχλεί» τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης:

«Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη»... «Η κατοχή νησιών από την Αθήνα δεν μας δεσμεύει. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο... Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μια μέρα στην άλλη», συνέχισε.

Μέχρι πρότινος απειλούσε ότι θα έρθει μία νύχτα. Κατάλαβε ότι νύχτα έρχονται μόνο οι δειλοί ή κλέφτες και το γύρισε στην ημέρα. Παράλληλα, επιτέθηκε στις ΗΠΑ. «Πρέπει να καταλάβουμε καλά ποιος είναι ο φίλος μας και ποιος είναι εχθρός μας... Οι ΗΠΑ δεν είναι που στέλνουν όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα; Δεν στέλνουν αεροπλάνα; Από εκεί δεν προσπαθούν να μας απειλήσουν με τους s-300;» υποστήριξε.

Τέλος εξήρε την εξέλιξη της τουρκικής βιομηχανίας όπλων και έδωσε εύσημα στην εταιρεία Baykar που παράγει τα UAVs Bayraktar με τα οποία προμηθεύει την Ουκρανία, ενώ κατά δηλώσεις αυτή τη στιγμή έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες για τρία χρόνια.

Όλα αυτά σχηατίζοντας και με τα δυό χέρια την «ραμπιά»... 

Σε πολιτικές συγκεντρώσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Διπλώνει προς το εσωτερικό της παλάμης του τον αντίχειρα, αφήνοντας ανοικτά τα τέσσερα δάκτυλα.

Αν και περίεργος για τον ανυποψίαστο παρατηρητή, ο χαιρετισμός αυτός -σήμα για την ακρίβεια- ονομάζεται «ραμπιά» υποδηλώνει πολιτική θέση στους κύκλους των ισλαμιστικών ομάδων και κυρίως πρόκειται για μία κίνηση που έχει τις αναφορές της στην οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», αλλά και σε μυστικιστικούς συμβολισμούς που εκπορεύονται από δοξασίες των πιστών Σούφι.

Ο χαιρετισμός αυτός αποτέλεσε το σύμβολο των οπαδών του Αιγύπτιου ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Τον χρησιμοποίησαν τα μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ του Καΐρου, όταν τον Ιούλιο του 2013 ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη από το στρατό υπό τον νυν πρόεδρο της χώρα Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.