Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χρήσιμος ηλίθιος» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ; Οι Τούρκοι τον χρησιμοποιούν ασύστολα εναντίον της Ελλάδας…

Με τίτλο «Ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ, ο οποίος απειλήθηκε: Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Anado...





Με τίτλο «Ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ, ο οποίος απειλήθηκε: Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Anadolu μία απαράδεκτη συνέντευξη του Έλληνα βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στον δημοσιογράφο Derya Gülnaz Özcan.

Ο κ. Ζεϊμπέκ αποδεικνυει ότι είναι επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα άμεσα. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο για να έχουν γνώση των απόψεων του οι αναγνώστες μας.

Καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι απαράδεκτα από το τουρκικό πρακτορείο, το οποίο εκμεταλλεύεται την “απειλή θανάτου” από ένα ανώνυμο τηλεθεατή, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και βαλτός ή ένας αρρωστημένος εθνικιστής, που δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού:

Ο εκπρόσωπος της “τουρκικής μειονότητας” -όπως τον χαρακτηρίζει το Anadolu- της …”Δυτικής Θράκης” στη Βουλή των Ελλήνων, βουλευτής Ξάνθης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ σημείωσε, σχετικά με την απειλή θανάτου από ακροατή, ότι τέτοιες εντάσεις δεν ωφελούν κανέναν.



Μιλώντας στον ανταποκριτή του Anadolu, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υπενθύμισε ότι δραστηριοποιείται στην πολιτική από το 2002 και είναι βουλευτής εδώ και 10 χρόνια, και δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε απειλή θανάτου σε ζωντανή μετάδοση.

Αναφέροντας ότι τέτοιες εντάσεις δεν ωφελούν κανέναν, ο Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι «αυτά είναι λυπηρά και προκαλούν προβληματισμό, διότι είμαστε πάντα υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων με δημοκρατικό τρόπο. Ενεργώ σε αυτό το πλαίσιο εδώ και χρόνια. Τέτοιες εντάσεις δεν ωφελούν ούτε τη μειονότητα ούτε την πλειονότητα. Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα ως πολίτες πρώτης κατηγορίας. Αγαπάμε τη χώρα μας. Φυσικά, έχουμε προβλήματα με τα δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε και για τα δικά τους δικαιώματα».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος Νέα Δημοκρατία και ορισμένων ελληνικών μέσων Τύπου στην έκφραση «τουρκική μειονότητα» που χρησιμοποίησε ο ίδιος σε τουρκικό κανάλι μετά το περιστατικό, ο Ζεϊμπέκ δήλωσε:

«Το λυπηρό είναι ότι το περιστατικό δεν αναφέρθηκε ποτέ και η Νέα Δημοκρατία δεν το καταδίκασε ποτέ. Δεν αναφέρεται καθόλου το περιστατικό, παίρνετε μια λέξη εκεί και το κάνετε θέμα. Φανταστείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πολιτικός της μειονότητας. Τι θα συνέβαινε αν ένας βουλευτής της πλειονότητας δεχόταν απειλή από πολίτη σε ζωντανή μετάδοση σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο αυτός ή αυτή ανήκει; Εμείς δεν θέλουμε τέτοια πράγματα, δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Τέτοια περιστατικά μας στεναχωρούν, αλλά νομίζω ότι θα ήταν μεγαλύτερο λάθος να μην καταδικάσουμε τέτοια περιστατικά, να μην αντιδράσουμε».

Ο Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές, όπως η εισαγγελία και η διεύθυνση ασφαλείας σχετικά με το περιστατικό και ότι προς το παρόν δεν ζήτησε πρόσθετη προστασία.

Τονίζοντας ότι ο τρόπος διεκδίκησης δικαιωμάτων στις δημοκρατίες θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του νόμου, ο Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι «είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στη δημοκρατία. Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν πλήγμα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

Ο Ζεϊμπέκ υπενθύμισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του ήταν πρώτο κόμμα στην περιοχή του στις τελευταίες πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και συνέχισε ως εξής:

«Δεν είμαι μόνο ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τα δικαιώματα της μειονότητας, αλλά και της πλειονότητας. Προσβλέπω επίσης στην ψήφο των ψηφοφόρων της πλειονότητας και έτσι βλέπω τη ζωή μου. Πάντα προσπαθούσα να εκφράζω τα προβλήματα της περιοχής. Είμαι ένας βουλευτής που ενδιαφέρεται για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία, όπως η παιδεία, η υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα της μειονότητας».

Αναφέροντας ότι η πρόσφατη περίοδος έχει γίνει δύσκολη όσον αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας, ο Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι «με την οικονομική κρίση και την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, έγιναν επενδύσεις στον εθνικισμό, ο οποίος πουλάει το πιο εύκολα. Αυτό έχει επηρεάσει περισσότερο τα άτομα της μειονότητας».

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία ο Ζεϊμπέκ απειλήθηκε από τηλεθεατή, εξέφρασε την καταδίκη του για τις απειλές του τηλεθεατή αφού το περιστατικό έγινε γνωστό δημοσίως, και δήλωσε ότι «ζητώ συγγνώμη ως παρουσιαστής της εκπομπής».

Δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι σαφής ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα:

«Αυτή (η μουσουλμανική μειονότητα) περιλαμβάνει άτομα τουρκικής, πομακικής και ρομά καταγωγής. Έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.