Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την Αρμενία για τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν – «Αυτή η στάση θα έχει συνέπειες»

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι ευθύνεται για την επανάληψη των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν, που έχο...





Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι ευθύνεται για την επανάληψη των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της παραβίασης της συμφωνίας που συνήφθη μετά τον πόλεμο» του 2020 ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σε ομιλία του ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε «τη διαρκώς επιθετική στάση της Αρμενίας», την οποία κατηγορεί ότι «δεν σέβεται τους όρους της συμφωνίας» ειρήνης που είχε συναφθεί τότε υπό την αιγίδα της Ρωσίας.

«Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα εγκαταλείψει αυτή τη λανθασμένη οδό το συντομότερο δυνατό και θα χρησιμοποιήσει το χρόνο και την ενέργειά της για να ενισχύσει την ειρήνη», συνέχισε υποστηρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αυτή η στάση θα έχει συνέπειες για την Αρμενία».

«Ολόκληρος ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει πως είμαστε στο πλευρό των αζέρων αδελφών μας», επέμεινε ο Ερντογάν, ο οποίος θα συναντήσει μεθαύριο, Παρασκευή, στη Σαμαρκάνδη το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ήδη δηλώσει χθες, Τρίτη, πως η Αρμενία πρέπει «να σταματήσει τις προκλήσεις της» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.