Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο... Συνέλαβαν λένε Ελληνοκύπριο κατάσκοπο !

Κατέγραφε τις βάσεις των Ενόπλων ΜΕΑ ! Συνελήφθη Ελληνοκύπριος κατάσκοπος Άρχισε στην Αμμόχωστο η δικαστική διαδικασία σχετικά με Ελληνοκύ...





Κατέγραφε τις βάσεις των Ενόπλων ΜΕΑ ! Συνελήφθη Ελληνοκύπριος κατάσκοπος

Άρχισε στην Αμμόχωστο η δικαστική διαδικασία σχετικά με Ελληνοκύπριο ονόματι Ανδρέας Σουτζή, που συμμετείχε στις ελληνοτουρκικές ειρηνευτικές εκδηλώσεις. Ο Σουτζης παρακολουθούσε τις αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις στην KKTC.

Ο Ανδρέας Σουτζης είναι επισκευαστής ηλεκτρικών συσκευών στην Κυπριακή Δημοκρατία και γνωστό όνομα στις ελληνοτουρκικές διακοινοτικές εκδηλώσεις ειρήνης.

Ο Σούτζης στις 26 Αυγούστου εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο στο χωριό Μεχμετσίκ της Καρπασίας και μετά πέρασε στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η έρευνα σε βάρος του άρχισε όταν η καθαρίστρια βρήκε στο δωμάτιο του έναν ασύρματο και ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία. Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη όταν εισήλθε και πάλι στην KKTC.

Από την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένας ασύρματος πανομοιότυπος με αυτόν που είχε ξεχάσει στο ξενοδοχείο, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, μία ψηφιακή μνήμη, συσκευή καταγραφής ήχου και 9 χάρτες της KKTC. Σε έναν από τους χάρτες εντοπίστηκε ότι είχε σημαδεμένες δύο στρατιωτικές περιοχές. Κατά την ανάκριση ο Σούτζης ομολόγησε ότι φωτογράφισε τις στρατιωτικές περιοχές τις οποίες είχε σημαδέψει.

Προσήχθη ενώπιον του δικαστή στην Αμμόχωστο με την κατηγορία της κατασκοπείας και αποφασίστηκε η πενθήμερη κράτηση του με σκοπό να συνεχιστεί η ανάκριση. Στην στρατηγική σημασίας περιοχή της Καρπασίας βρίσκεται και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γκετσίτκαλε το οποίο χρησιμοποιούν τα τουρκικά ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ.

Ο Τούρκος δικηγόρος Οντζέλ Πολιλί, σε δηλώσεις που έκανε σε ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, ανέφερε ότι ο πελάτης του κατείχε τον ασύρματο διότι η γραμμή του κινητού τηλεφώνου του δεν λειτουργούσε στην KKTC και διότι δεν ήξερε ότι χρειάζεται άδεια για τη χρήση του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ενεργοποιώντας τα Ηνωμένα έθνη ζήτησε την απελευθέρωση του Σουτζη. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Άλεν Σιντικέ, ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με την ελληνοκυπριακή και την τουρκική πλευρά σχετικά με το θέμα αυτό.

https://www.aksam.com.tr/https://tourkikanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.