Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θέλουν επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι: Έσπασαν κάθε ρεκόρ με 88 παραβιάσεις και υπερπτήσεις

Βασίλης Σκουλαράκος_ Νομίζουν ότι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία αλλά το μόνο που κερδίζουν είναι να βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο τω...



Βασίλης Σκουλαράκος_ Νομίζουν ότι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία αλλά το μόνο που κερδίζουν είναι να βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των ελληνικών όπλων.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως η εικόνα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την εμπρηστική ρητορική και τις απειλές που εκτοξεύει το τουρκικό καθεστώς εναντίον της Ελλάδας. Από τις παραβιάσεις συγκεκριμένων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, μέχρι τις μειωμένες εσωτερικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της τουρκικής αεροπορίας και την ανύπαρκτη συμμετοχή της στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στις διαθεσιμότητές μαχητικών.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το καθεστώς Ερντογάν προχωρά σε νέες τακτικές απειλών στο Αιγαίο, στέλνοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και να πραγματοποιήσουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Μόνο σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, τουρκικά drones προχώρησαν μαζί με μαχητικά F-16 και ελικόπτερα σε 88 παραβιάσεις τους FIR Αθηνών, προχωρώντας μάλιστα και σε 6 υπερπτήσεις πάνω από το νησί της Κινάρου.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 11 αεροσκάφη (4 UAV, 2 ATR-72, 1 Ε/Π και 4 μαχητικά F-16), μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 88 φορές, αναγκάζοντας την Πολεμική μας Αεροπορία να αντιδράσει άμεσα και να στοχοποιήσει τους εισβολείς.

Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά drones είναι εύκολος στόχος για κάθε επίγειο και εναέριο οπλικό σύστημα της χώρας μας, μιας και η ταχύτητά τους είναι πολύ μικρή, η ελληνική πλευρά προβληματίζεται και ανησυχεί για τις νέες πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος και αναζητά λύσεις που θα αποτρέπουν άμεσα και αποτελεσματικά την είσοδο των τουρκικών UAV’s.

Σαφώς και τα τουρκικά drones δεν είναι οπλισμένα πτητικά μέσα, σε αντίθεση με τα τουρκικά μαχητικά τα οποία μπαίνουν οπλισμένα και απαιτούνται επικίνδυνες αναχαιτίσεις και αερομαχίες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα θα αφήσει τα τουρκικά μη επανδρωμένα να εισβάλλουν ανενόχλητα στο Αιγαίο.





Η ελληνική αεράμυνα έχει πολλαπλές βαθμίδες αντίδρασης και μπορεί να εντοπίσει κάθε είδους απειλή, ειδικά εισβολείς με τόσο μικρή ταχύτητα. Εντούτοις, είναι προφανές πως η Ελλάδα πρέπει και θα κινηθεί με πιο ταχείς ρυθμούς στην εξοπλιστική ενίσχυση με μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα.

Μέχρι τότε, όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι απλά δεν αφήνουν τα τουρκικά «αεροπλανάκια» να πετούν ανενόχλητα στο Αιγαίο, αλλά αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή που «σπάνε» το FIR Αθηνών είναι στοχοποιημένα και αρκεί μια απλή κίνηση για να μην επιστρέψουν ποτέ στον χειριστή τους. Μέχρι τότε βέβαια, οι Τούρκοι θα νομίζουν ότι πετώντας τα UAV's πάνω από ελληνικά, θα τα έχουν κατακτήσει κιόλας. Αστείοι μεν, επικίνδυνοι δε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.