Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεφτιλίστηκαν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στην Θράκη... Τους γύρισε την πλάτη η μειονότητα στην παράνομη διαδικασία εκλογής ψευτομουφτή! Κατά πολύ λιγότεροι από το 2007!

Ο Ψευτομουφτής που εξελέγη από την δήθεν τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη, σε μια διαδικασία παράνομη και διάτρητη, σύμφων...Ο Ψευτομουφτής που εξελέγη από την δήθεν τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη, σε μια διαδικασία παράνομη και διάτρητη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνουν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στην περιοχή είναι ο Μουσταφά Τράμπα...

Ο Μουσταφά Τράμπα, ο έλαβε το 65% των ψήφων (4.750) στις παράνομες εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 σε 83 τζαμιά της Ξάνθης. Ο δεύτερος υποψήφιος, Μουσταφά Καμού, συγκέντρωσε 35% και 2.570 ψήφους και ολοκλήρωσε τις εκλογές στη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη παρόμοια και επίσης παράνομη διαδικασία για την εκλογή του προηγούμενου ψευτομουφτή του Μετέ το 2007, είχαν συμετάσχει 9.557 άτομα (από 7320 σήμερα) μια αξιοσημείωτη πτώση που δείχνει πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη γυρνάει την πλάτη της στις παράνομες διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις του τουρκικού Προξενείου που προσπαθεί να καπελώσει και να εκμεταλευτεί την μειονότητα.


Τότε ο Αχμέτ Μετέ πήρε τους 5.137 ψήφους και ο αντίπαλος του Αχμέτ Χράλογλου τους 4.420 από τους 9557 που συμμετείχαν...

Και να φανταστείτε ότι τα νούμερα αυτά τα δίνουν οι τουρκόψυχοι και κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι είναι αληθινά, ειδικά από την στιγμή που η παράνομη ψηφοφορία έγινε δια... βοής!

Παρ' όλα αυτά η τουρκία που προκαλεί σήμερα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την προσέλευση ως "μεγάλη" την μειονότητα ως "τουρκική" καταδεικνύοντας πως οι προερχόμενοι απο τις στέππες έχουν μηδαμινή επαφή με την αλήθεια...

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση «μετά τον θάνατο του Μουφτή Αχμέτ Μετέ, η Τουρκική Μειονότητα της Ξάνθης εξέλεξε σήμερα τον νέο της Μουφτή σε μια εκλογή που διεξήχθη ενωμένη, αλληλέγγυα.

Συγχαίρουμε τον Μουσταφά Τράμπα για τη νίκη του στις εκλογές που διεξήχθησαν με μεγάλη συμμετοχή και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές του να προστατεύσει και να προωθήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «εκτιμούμε επίσης τις προσπάθειες της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη, η οποία, κόντρα σε όλες τις πιέσεις, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διοργάνωση των εκλογών, ώστε τα αποτελέσματα να αντανακλούν τη βούληση της Μειονότητας»

«Από αυτή την άποψη, αναμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα θρησκευτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας, που εγγυώνται οι διεθνείς συμφωνίες, ιδίως η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, και τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τη βούληση της Τουρκικής Μειονότητας» προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει «όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ομοεθνών μας».

Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η τουρκική πλευρά επιχειρεί, για μία ακόμη φορά την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προβολή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται».

Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να μας υποδείξει το συγκεκριμένο άρθρο.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι η Τουρκία επιχειρεί να καθιερώσει σε ένα τρίτο κράτος διαδικασίες εκλογής θρησκευτικών ηγετών, τις οποίες η ίδια δεν εφαρμόζει στην δική της επικράτεια.

Ως γνωστόν, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε πρόσφατα νόμο για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών.

Ο νόμος αυτός δημιουργεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες στην Θράκη.

Πλαίσιο πλήρως συμβατό με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και τις αρχές και τα νενομισμένα του Ισλάμ.

Η Ελλάδα, ευρωπαϊκή δημοκρατία και κράτος δικαίου, τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη που απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης.

Θα συνεχίσει να ακολουθεί μία συγκροτημένη μειονοτική πολιτική η οποία προάγει την ευημερία της Μειονότητας.

Αντιθέτως, η Τουρκία συνεχίζει να καταπατά τα δικαιώματα της σχεδόν αφανισμένης Ελληνικής Μειονότητας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

Συγκρατείται μάλιστα, ότι η Τουρκία προέβη σε σχετική ανακοίνωση λίγες ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο των «Σεπτεμβριανών» του 1955, κάτι που, αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναστοχασμό από την πλευρά της Τουρκίας » υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη ΘράκηΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.