Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρκαδία: Γουρουνοπούλα από πλανόδιο σε πανηγύρι έστειλε 15 άτομα στο νοσοκομείο

   Στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα σαλμονέλας-γαστρεντερίτιδας κατέληξαν τουλάχιστον 15 άτομα έπειτα από κατανάλωση χοιρινού κατά τη...

  



Στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα σαλμονέλας-γαστρεντερίτιδας κατέληξαν τουλάχιστον 15 άτομα έπειτα από κατανάλωση χοιρινού κατά την διάρκεια γιορτής στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στo tharrosnews.gr άνθρωποι που νόσησαν, φαίνεται πως όλοι νόσησαν από γουρουνοπούλα που αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή. Το Σαββατοκύριακο (10 και 11 Σεπτεμβρίου) υπήρχε γιορτή στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας. Τις επόμενες ημέρες πολλά άτομα άρχισαν να διαμαρτύρονται για κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα.

Αρχικά πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, διότι πολλοί ήταν κάτοικοι από διπλανό χωριό της Μεσσηνίας, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν στάλθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προκειμένου να εντοπισθεί η πηγή προέλευσης του φαγητού που κατανάλωσαν, αν και όλες οι μαρτυρίες συνηγορούν πως όσοι νόσησαν είχαν καταναλώσει γουρουνοπούλα που αγόρασαν πλανόδιο πωλητή.
Σαλμονέλα

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να παρερμηνευθούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα.

Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν: Ναυτία, εμετός, κοιλιακές κράμπες/πόνοι, διάρροια, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, αίμα στα κόπρανα. Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το εντερικό σύστημα να επιστρέψει στο κανονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.