Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

11η Σεπτεμβρίου: Γλίτωσε από δύο επιθέσεις στους δίδυμους πύργους - Σήμερα ζει στην Κάσο

     Ο Κασιώτης ομογενής Γιάννης Τζερεμές διασωθείς την 11η Σεπτεμβρίου 2001 θυμάται τα συγκλονιστικά γεγονότα του 21ου αιώνα. Ο μάρτυρας τ...

    



Ο Κασιώτης ομογενής Γιάννης Τζερεμές διασωθείς την 11η Σεπτεμβρίου 2001 θυμάται τα συγκλονιστικά γεγονότα του 21ου αιώνα. Ο μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης προσπαθεί ακόμη να σβήσει από τη μνήμη τη φρίκη που έζησε.

Ο Γιάννης Ζερεμές, που είχε τραυματιστεί και στη βομβιστική επίθεση του 1993, παραχώρησε συνέντευξη στη τηλεόραση της ΕΡΤ και στον Γιώργο Συριόπουλο.

Την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν στον 7ο όροφο του 1ου πύργου στο Μανχάταν, αφού η δουλειά του ήταν εκεί.

Ο κ. Γιάννης ένιωσε τον θάνατο να περνάει από δίπλα του, και όμως τα κατάφερε. «Περπατούσα πέντε ώρες για να φύγω από το κτίριο να πάω σπίτι αλλά ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου και μπόρεσα να κατέβω γρήγορα κάτω, βγήκαμε έξω. Όταν βγαίναμε έξω πήδησα από έναν διαμελισμένο, αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω», περιέγραψε ο Γιάννης Τζερεμές

Και συνέχισε λέγοντας: «Έβλεπα ανθρώπους να χτυπούν τα τζάμια, να πηδούν. Ήταν πολύ δύσκολο να το βλέπεις. Έχω περάσει τόσα πολλά που δεν μπορώ να μπω σε κτίριο. Θέλω να δουλέψω αλλά δεν μπορώ, δεν με αφήνει αυτό το πράγμα, δεν γίνεται, η σκέψη μου θα είναι πάντα εκεί να μην πέσει το κτίριο πάλι».

Το πολύνεκρο χτύπημα που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

Από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 βρήκαν τραγικό θάνατο 2.997 άτομα. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε έντρομος, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση το τρομοκρατικό χτύπημα.

Επιβατικά αεροσκάφη γεμάτα από κόσμο έπεφταν πάνω σε κομβικής σημασίας κτίρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Λίγες ώρες μετά, η 11η Σεπτεμβρίου χαρακτηρίστηκε ως η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο. Χαρακτηρισμός που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε απόλυτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.