Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τις θυμάστε; Οι εφιαλτικές ημέρες του Τουρκικού υποβρυχίου Type 209 στο βυθό του Αιγαίου: Ακόμη και… λουφαγμένο εντοπίζεται

Ήταν Αύγουστος του 2020... Το 'Λήμνος" εκείνες τις μέρες διεμβόλιζε το Κεμαλ Ρεϊς... κι ο πόλεμος στον βυθό εξίσου συνταρακτι...


Ήταν Αύγουστος του 2020... Το 'Λήμνος" εκείνες τις μέρες διεμβόλιζε το Κεμαλ Ρεϊς... κι ο πόλεμος στον βυθό εξίσου συνταρακτικός

Οι ηχοσημαντήρες του αεροσκάφους «P-3B Orion» πρώτοι εντόπισαν το στίγμα του λουφαγμένου τουρκικού υποβρυχίου. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια πολύ συντονισμένη επιχείρηση ανθυποβρυχιακού πολέμου και τη σκυτάλη πήραν τα sonar των S-70 και των Augusta Bell 212, των φρεγατών.

Τα καταγραφικά συστήματα «πήραν φωτιά», εμπλουτίζοντας την τράπεζα ήχων των Τουρκικών υποβρυχίων.
Η ψηφιακή ανάλυση ήχου ήδη έγινε και το Επιτελείο γνωρίζει ποιο 209 είναι αυτό που λουφάζει στο Στενό του Καφηρέα…

Οι ηχοσημαντήρες, που απορρίπτονται από ειδική καταπακτή του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion «κέντησαν» και συνεχίζουν να το κάνουν, στο Αιγαίο.

Πληροφορίες μάλιστα σημειώνουν ότι δεν είναι μόνο το 209 του Καφηρέα «που δεν περνάει καλά»…

Με αυτά τα συστήματα το αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης, μέχρις ότου αναβαθμιστούν τα υπόλοιπα, κάνει τη δουλειά του, για την οποία απαιτείται και πλήρης συνεργασία του πληρώματος.

Τα S-70 και τα Augusta Bell 212, δεν έχουν σταματήσει να πετούν και να εντοπίζουν κάθε μέρα τη θέση κάλυψης του 209-1400 τουρκικού υποβρυχίου.

Και ο κυβερνήτης του 209 όλες αυτές τις ημέρες έχει ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη διότι αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι είναι «σημαδεμένος» στην τακτική σκακιέρα του Αιγαίου.

Επιπλέον ο απόλυτος κυνηγός με αυτά τα δεδομένα έχει μετατραπεί σε θήραμα των ανθυποβρυχιακών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που πετούν τα P-3B.

Κατά συνέπεια, δεν είναι μόνο το τραύμα γοήτρου για τον κυβερνήτη της «KEMAL REIS», υπάρχει κι αυτό της αποκάλυψης των θέσεων υποβρυχίων 209 της Τουρκίας.

Το Τουρκικό 209, που έλαβε εντολή να στήσει καρτέρι στο στενό του Καφηρέα, ανάμεσα από τη Σκύρο και την Εύβοια σε διεθνή ύδατα, σχεδόν έντεκα ημέρες μετά, υποφέρει από το διαρκές κυνήγι, όσο κι αν κρύβεται.

Με αυτό τον τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό απαντά στις Τουρκικές ενέργειες και δίνει απευθείας το μήνυμα ότι «σας βλέπουμε, σας ακούμε, ξέρουμε που είστε»….

Αξιωματικοί μάλιστα σημειώνουν ότι σημασία έχει το προσωπικό που χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα καταφέρνουν γι’ άλλη μια φορά να ξεμπροστιάσουν όποια θέση κι αν πήρε για να λουφάξει το τουρκικό υποβρύχιο.

Παράλληλα σημασία έχει και το γεγονός πως με τόσες κινήσεις που αναγκάζεται να κάνει το τουρκικό 209 χάνει αρκετή από την ενέργεια που έχει και του είναι απαραίτητη για να παραμένει στον βυθό.

Οι μεγάλες ταχύτητες και οι μετακινήσεις σε ένα υποβρύχιο μπορεί να το βοηθήσουν ώστε ν’ αποφύγει τον κυνηγό του, όμως ταυτόχρονα μειώνεται δραματικά ο χρόνος παραμονής του σε ικανό βάθος και θα πρέπει στη συνέχεια σε μικρό χρονικό διάστημα να «αποκαλυφθεί»…

Το ανθυποβρυχιακό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Τουρκία είναι σε όλο το εύρος του Αρχιπελάγους και τη Μεσόγειο κι όχι μόνο στην επίμαχη περιοχή που πλέει προκλητικά εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας το σεισμογραφικό «Oruc Reis».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.