Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκία στο στΟχαστρο της CIA...!! Αυτό είναι το Σχέδιο Διαμελισμού της που έχει καταστρώσει η Αμερικάνικη υπηρεσία εδώ και χρόνια...!!!

Από το 2001 και επί προεδρίας του George W Bush, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η γνώστη παγκοσμίως CIA, είχε καταστρώσει σχέδια που π...




Από το 2001 και επί προεδρίας του George W Bush, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η γνώστη παγκοσμίως CIA, είχε καταστρώσει σχέδια που πρόβλεπαν για τα επόμενα χρόνια την πρόκληση κρίσεων με κύριο στόχο την διάσπαση των χωρών Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν αλλά και Τουρκίας.

Αυτά αποκαλύφθηκαν σε ετήσια αναφορά του Global Trends το 2018 η οποία αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο ένεκα του μεγάλου τουρκικού ενδιαφέροντος καθώς οι προβλεπόμενοι σχεδιασμοί της CIA, αναφέρονταν και σε επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την 85 σελίδων αναφορά του Global Trends, οι εξελίξεις οδηγούν στην πρόκληση μιας παγκόσμιας αναταραχής που θα προέρθει από μια οικονομική κρίση. Η αναταραχή αυτή θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αναφερθέντων χωρών, οι οποίες αποτελούν παράγοντα ανάσχεσης των σχεδίων της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στην περίπτωση της Τουρκίας υπήρξαν αρκετές αναθεωρήσεις των σχεδίων για να φτάσουμε στην προοπτική οριστικού διαμελισμού της. Η γειτονική χώρα μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε ένα προγεφύρωμα του Δυτικού Κόσμου και το τουρκικό καθεστώς συνεργάζονταν στενά με τους Αμερικανούς σε πολλά επίπεδα. 

Η επικράτηση όμως του Ερντογάν και η σταδιακή «μετάλλαξη» του όταν θέλησε να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο των Αμερικανών και παράλληλα να καταδιώξει τους πραγματικούς συμμάχους των ΗΠΑ στο εσωτερικό της Τουρκίας, δηλαδή τα τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, έφεραν τις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ στο κατώτερο δυνατό σημείο. Αποτέλεσμα σήμερα η Τουρκία να έχει αποβεί ένας απρόβλεπτος κρίκος στα αμερικανικά σχέδια που εδώ και μερικά χρόνια προβλέπουν στις αναφορές τους και το πιθανό κεφάλαιο της διάσπασης της. Τα σχέδια της διάσπασης της Τουρκίας είναι πάντως πολύ παλιά υπόθεση και τελευταία πολλά αμερικανικά στρατηγικά κέντρα προβλέπουν ότι ο Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα οδηγήσει την χώρα του στον οριστικό διαμελισμό.

Σε μια έκθεση εκείνης της εποχής (2018) προς την αμερικανική προεδρία για την Τουρκία, που συνέταξαν οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, Morton Abramowıtz και Eric Edelman, ( οι όποιοι θεωρούνται στις ΗΠΑ σαν οι πιο άριστα ενημερωμένοι για τα τουρκικά πράγματα), προβλέπεται, σύμφωνα με ένα σχετικό και αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhurriyet, ότι ο Ερντογάν, που τον αποκάλεσαν σαν ένα «Ισλαμιστή Φράνκο», (πρώην δικτάτορας της Ισπανίας), θα είναι ο μοιραίος ηγέτης της Τουρκίας που θα οδηγήσει την χώρα του στην οριστική διάσπαση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι εκτιμήσεις του Michael Rubin, κορυφαίου στελέχους του αμερικανικού πανίσχυρου, CFR, «Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων».

Ο Michael Rubin έκανε την εκτίμηση ότι ο Ταΐπ Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ιστορικά άνθρωπος που θα διαλύσει την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ο Michael Rubin εκτός από του ότι ήταν κορυφαίο μέλος του «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, παραμένει εως και σήμερα ένας πανίσχυρος παράγοντας διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, διατέλεσε βασικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, ενώ ήταν μέλος της πρώτης συμβουλευτικής κυβέρνησης του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή. Για όλα αυτά οι απόψεις του θεωρούνται κάτι παραπάνω από σοβαρές και προβληματίζουν έντονα την τουρκική επικαιρότητα...

Όλα τα παραπάνω που έχουν γίνει γνωστά στους "ψάχνοντες" εδώ και αρκετά χρόνια, τα βλέπουμε σήμερα να είναι όλο και πιο κοντά, όλο και πιο εφικτά και ασφαλώς τα γνωρίζουν και οι τούρκοι οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τα αποτρέψουν, όπως η γεωπολιτική και γεωστρατηγική του συμμαχία με την Ρωσία, κινήσεις όμως που οδηγούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και σαφήνεια στον αρχικό σχεδιασμό... Τον αναπόφευκτο διαμελισμό της τουρκίας...

Άλλωστε επειδή ο βασικός μοχλός του διαμελισμού της βρίσκεται στα Νοτιανατολικά, καθόλου τυχαία δεν είναι η υποστήριξη, η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός των Κουρδικών Μονάδων από τον Αμερικανικό Στρατό, αλλά και η απελπισμένη προσπάθεια των τουρκών να εισβάλουν στην Βόρεια Συρία για να εξαλίωουν έστω και προσωρινά τον κίνδυνο... Βέβαια τότε ίσως το μόνο που καταφέρουν είναι να ανοίξουν τους "ασκούς του αιόλου" που θα φυσήξουν εναντίον της...




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.