Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος έστελνε παράνομα σχέδια αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ορισμένα από τα εξαρτήματα ήταν υποτυπώδη και ακατάλληλα για χρήση από τον στρατό Ένας Τούρκος ...





Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ορισμένα από τα εξαρτήματα ήταν υποτυπώδη και ακατάλληλα για χρήση από τον στρατό


Ένας Τούρκος ομολόγησε την ενοχή του σήμερα στη Βοστώνη σε σχέση με τις κατηγορίες πως προσπάθησε να εξάγει παρανόμως αμυντικά τεχνικά δεδομένα σε ξένους υπηκόους στην Τουρκία για δόλια κατασκευή διαφόρων στρατιωτικών εξαρτημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά παράβαση του νόμου περί ελέγχου εξαγωγών όπλων. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) αργότερα διαπίστωσε ότι ορισμένα από τα εξαρτήματα ήταν υποτυπώδη και ακατάλληλα για χρήση από τον στρατό.

Ο Αρίφ Ουγούρ, 53 ετών, ομολόγησε την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για απάτη, δύο κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ελέγχου εξαγωγών όπλων και μία κατηγορία για συνωμοσία για παραβίαση του νόμου περί ελέγχου εξαγωγών όπλων. Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Ναθάνιελ Γκόρτον προγραμμάτισε την απαγγελία καταδίκης για τις 14 Δεκεμβρίου 2022.

Το 2015, ο Ουγούρ, Τούρκος υπήκοος, ίδρυσε και ήταν ο μοναδικός διαχειριστής εταίρος της Anatolia Group Limited Partnership (Anatolia), μιας εγχώριας ετερόρρυθμης εταιρείας εγγεγραμμένης στη Μασαχουσέτη. Ξεκινώντας περίπου τον Ιούλιο του 2015, ο Ugur υπέβαλε προσφορά και απέκτησε πολυάριθμες συμβάσεις για να προμηθεύσει το DOD με μια ποικιλία εξαρτημάτων μηχανών και ειδών υλικού που προορίζονται για χρήση από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πολλές από αυτές τις συμβάσεις απαιτούσαν τα εξαρτήματα να κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις αρχικές του προσφορές και σε επακόλουθες επικοινωνίες μέσω email με εκπροσώπους του DOD, ο Ugur ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Anatolia κατασκεύαζε τα εξαρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, η Anatolia και Ουγούρ δεν είχαν εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αλλού.

Αντί αυτού, ο Ουγούρ διαμοιράστηκε τεχνικές προδιαγραφές και σχέδια διαφόρων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων DOD με υπαλλήλους του Τούρκου κατασκευαστή, ώστε να μπορέσουν να παράγουν τα εξαρτήματα για την Anatolia. Ο Ουγούρ παρείχε επίσης στους υπαλλήλους του Τούρκου κατασκευαστή και σε άλλους Τούρκους υπηκόους πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη τεχνικών προδιαγραφών και σχεδίων του DOD. Πολλά από τα εξαρτήματα για την παροχή των οποίων ο Ουγούρ συνήψε σύμβαση και παρείχε στο DOD, χαρακτηρίστηκαν ως αμυντικά αντικείμενα σύμφωνα με τους Κανονισμούς Διεθνούς Κυκλοφορίας Όπλων (ITAR) και τη Λίστα Πυρομαχικών των Ηνωμένων Πολιτειών (USML). Έτσι, απαιτείται άδεια εξαγωγής για την εξαγωγή των ανταλλακτικών και των σχετικών τεχνικών δεδομένων (σχέδια, προδιαγραφές κ.λπ.) από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία. Ο Ουγούρ γνώριζε αυτούς τους περιορισμούς,

Η κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί ελέγχου των εξαγωγών όπλων προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Η κατηγορία της απάτης προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης και πρόστιμο έως 250.000 δολαρίων ή το διπλάσιο του μεικτού κέρδους ή ζημίας από το αδίκημα. Η κατηγορία της συνωμοσίας για παραβίαση του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, τρία χρόνια υπό επίβλεψη αποφυλάκισης και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.