Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρώνε παρέα σας και οι μύγες; Εφαρμόστε το κόλπο με το μηλόξυδο για να μην πλησιάσουν ξανά στο τραπέζι σας!

Αν κάθε φορά που προσπαθείτε να φάτε οι μύγες κάνουν πάρτι πάνω από το τραπέζι, ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε μια και καλή από τους ανεπιθύμητο...



Αν κάθε φορά που προσπαθείτε να φάτε οι μύγες κάνουν πάρτι πάνω από το τραπέζι, ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε μια και καλή από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.




Είναι καλοκαίρι, τα παραθύρα είναι ανοιχτά, οι μυρωδιές πιο έντονες και τα ζουζούνια σε έξαρση. Όχι δεν εννοούμε το παιδικό συγκρότημα (που ευτυχώς δεν είναι πια σε έξαρση), αλλά οτιδήποτε πετάει και μπαίνει απρόσκλητο στο σπίτι και το εξοχικό σας. Ένα από αυτά, αν όχι το πιο αηδιαστικό, τότε σίγουρα μέσα στα ενοχλητικά του είδους έρχεται στην κουζίνα σας κάθε φορά που μαγειρεύετε και -όσο να 'ναι- προκαλεί αναστάτωση.

Ο λόγος φυσικά για τις μύγες, οι οποίες εκτός του ότι μπορούν να διαλύσουν το νευρικό σας σύστημα, κάθονται πάνω στο φαγητό σας μεταφέροντας μικροοργανισμούς που μάλλον δε θέλετε να φιλοξενήσετε στο σώμα σας.

Σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά σας όπλα είναι η μυγοσκοτώστρα, αλλά γιατί να λερώνετε τα χέρια (και τις επιφάνειες του σπιτιού σας) με αίμα, όταν μπορείτε να απαλλαγείτε με πιο «φυσικούς» και ξεκούραστους τρόπους;




Σας έχουμε τον τρόπο ή μάλλον την τέλεια «κατασκευή» για να παγιδεύσετε τις μύγες και να γλιτώσετε από την ενοχλητική τους παρουσία.

Θα χρειαστείτε ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι μηλόξυδου. Αφαιρέστε το καπάκι από το μπουκάλι και κλείστε το με σελοτέιπ. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια μικρή (αλλά αρκετά «μεγάλη» ώστε να χωράει να μπει, αλλά όχι να βγει μια μύγα) τρύπα κάπου στη μέση του μπουκαλιού .
Οι μύγες δεν μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά από το ξύδι, έτσι θα μπουν μέσα στο μπουκάλι, χωρίς όμως να μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Ναι μπορεί το αποτέλεσμα να μοιάζει με νεκροταφείο για μύγες,
αλλά είναι άκρως αποτελεσματικό.

Επίσης υπάρχει άλλη μια δραστική «σπιτική παραδοσιακή συνταγή» που, φήμες λένε, ότι είναι η απόλυτη «παγίδα». Συνδυάζει τρια υλικά: Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίξτε μισό μπουκάλι γάλα, 100 γρ. ζάχρης και 20 γρ. πιπέρι και αφήστε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Ρίξτε το σε ένα μπολάκι ή βαθύ πιάτο. Κάθε φορά που μια μυγα θα πλησιάζει, η μυρωδιά του θα την προσελκύει τόσο ώστε να θέλει να βουτήξει σε αυτό και τελικά να πνιγεί.

bovary.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.