Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντίστροφη μέτρηση... Το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» ετοιμάζεται να σαλπάρει – Τρία σενάρια για το ταξίδι του πλωτού γεωτρύπανου του Ερντογάν

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες απέμειναν για να ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη διαδρομή του «Αμπντουλχαμίντ Χαν». Την Τρίτη (09.08.2022)...




Κάτι λιγότερο από 48 ώρες απέμειναν για να ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη διαδρομή του «Αμπντουλχαμίντ Χαν». Την Τρίτη (09.08.2022) εκτός απροόπτου αναμένεται να γίνει γνωστή η ρότα που θα ακολουθήσει το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας.



Το ένα σενάριο είναι το γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Αμπντουλχαμίντ Χαν», να πραγματοποιήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια εντός της ΑΟΖ Κύπρου, δυτικά και νοτιοδυτικά του νησιού, με Αθήνα και Λευκωσία να εξετάζουν, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα.

Το άλλο σενάριο για την πορεία του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θέλει το τουρκικό γεωτρύπανο να επιλέγει να κινηθεί είτε εντός της τουρκικής ΑΟΖ, είτε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο νότια τουρκικά παράλια και το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Και το τρίτο σενάριο είναι αυτό που προβλέπει την έντονη και σκληρή αντίδραση της χώρας μας. Είναι το ενδεχόμενο το τουρκικό γεωτρύπανο να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, πραγματοποιώντας επιχείρηση εξόρυξης υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης ή των Δωδεκανήσων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.