Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με «ραμπιά» πανηγύρισε ο Ερντογάν και οι Ισλαμιστές του τον απόπλου του γεωτρύπανου! Νάνι, νάνι, νάνι, νάνι νάτο το χατζάρι φτάνει...

 Ο «σουλτάνος» Ερντογάν, παρέστη στην τελετή για τον απόπλου του πλοίου-γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τάσου...




 Ο «σουλτάνος» Ερντογάν, παρέστη στην τελετή για τον απόπλου του πλοίου-γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τάσουτζου στη Μερσίνα.

«Οι εργασίες έρευνας και γεωτρήσεων που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι σε ζώνες κυριαρχίας μας. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια ή την έγκριση κανενός», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία που έκανε.

«Το πλοίο-γεωτρύπανο μας, το Αμπντουλχαμίντ Χαν, είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στο ενεργειακό πεδίο. Με τέσσερα πλοία-γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών, πλέον, είμαστε και εμείς παρόντες σε αυτό το πεδίο», ανέφερε.

Ο Ερντογάν είπε ότι σχεδιάζουν να διαθέσουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας το επόμενο έτος.

«Ολοκληρώνοντας τις εργασίες στις 10 πηγές που απαιτούνται για την πρώτη φάση του αερίου της Μαύρης Θάλασσας, σχεδιάζουμε να θέσουμε το φυσικό αέριο που θα έρθει από εδώ στην υπηρεσία του Έθνους το 2023», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εργασίες γεωτρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο δήλωσε τα εξής:

«Οι εργασίες έρευνας και γεωτρήσεων που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι σε ζώνες κυριαρχίας μας. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Θα στείλουμε το πλοίο μας, το Αμπντουλχαμίντ Χαν, στο πηγάδι Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοιχτά της πόλης Γκαζίπασα».

Τόσο ο Ερντογάν όσο και η κουστωδία των μογγόλων του χρησιμοποίησαν για ακόμη μια φορά την «ραμπιά», τον ισλαμιστικό χαιρετισμό. πρόκειται για μία κίνηση που έχει τις αναφορές της στην οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», αλλά και σε μυστικιστικούς συμβολισμούς που εκπορεύονται από δοξασίες των πιστών Σούφι.

Ο χαιρετισμός αυτός αποτέλεσε το σύμβολο των οπαδών του Αιγύπτιου ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Τον χρησιμοποίησαν τα μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ του Καΐρου, όταν τον Ιούλιο του 2013 ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη από το στρατό υπό τον νυν πρόεδρο της χώρα Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο χαιρετισμός αυτός του Ερντογάν δεν στοχεύει πάντως μόνοι στο εσωτερικό ακροατήριο. Τα τελευταία χρόνια η ερντογανική Τουρκία επιδιώκει να εδραιωθεί ως τρίτος πόλος του ισλαμικού κόσμου, όπου μέχρι σήμερα κυριαρχούν στο μεν σουνιτικό Ισλάμ η Σαουδική Αραβία και εν μέρει η Αίγυπτος, στον δε σιιτικό κόσμο το Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από την ατζέντα των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και οι συμβολικές κινήσεις, όπως ο χαιρετισμός «ραμπιά», στέλνουν το μήνυμα αυτό και σε ένα διεθνές κοινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.