Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την επαρχία Χασάκα της Συρίας

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι πιστές σε αυτές, φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), βομβάρδισα...





Οι τουρκικές δυνάμεις και οι πιστές σε αυτές, φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), βομβάρδισαν το Σάββατο ένα χωριό στην ύπαιθρο της πόλης Ταλ Ταμρ, βόρεια της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Για περισσότερες από 20 ημέρες, οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριά στη βόρεια ύπαιθρο της Χασάκα προκαλώντας εκτοπισμό και θύματα στους κατοίκους.



Μετά την τουρκική εισβολή στο Τελ Αμπιάντ και τη Σερεκανίγιε (Ρας αλ Άιν) τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός , μία με τη Ρωσία και μία με τις ΗΠΑ, που ορίζουν την παύση όλων των εχθροπραξιών και την απόσυρση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) 32 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Οι SDF αποσύρθηκαν από τις συνοριακές περιοχές σύμφωνα με τη συμφωνία, αλλά η Τουρκία συνεχίζει να στοχεύει την περιοχή.

Οι τουρκικές δυνάμεις έριξαν βλήματα πυροβολικού στο χωριό αλ Γκοζάλιγια, βόρεια του Ταλ Ταμρ, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Στρατιωτικού Συμβουλίου Ταλ Ταμρ, που συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν τη στιγμή που τα χωριά βόρεια της Χασάκα δεινοπαθούν από την τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση.

Το Ταλ Ταμρ, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 25.000 και απέχει 30 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία, είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί διασταύρωση στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που συνδέει την περιοχή Τζαζίρα στη βορειοανατολική Συρία με την επαρχία του Χαλεπίου στα βορειοδυτικά.

North Press Agency
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.