Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση από το Στεϊτ Ντιπαρτμεντ στην τουρκία και τον Ερντογάν για την σύλληψη της τραγουδίστριας Γκιουλσέν... «Σεβαστείτε την ελευθερία του λόγου»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις μορφές δικαστικής παρενόχλησης που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης...




«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις μορφές δικαστικής παρενόχλησης που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε παρέμβαση προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την σύλληψη της διάσημης Τουρκάλας τραγουδίστριας Γκιουλσέν, τονίζοντας την ανησυχία του για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις μορφές δικαστικής παρενόχλησης που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία. Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί και να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Γκιουλσέν συνελήφθη την Πέμπτη αφού η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της για την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους και εχθρότητας» με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ίδια φέρεται να είπε σε πρόσφατη συναυλία της, αναφερόμενη σε κάποιον άγνωστο, ότι «η διαστροφή του» οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε σπουδάσει στο θρησκευτικό σχολείο Imam Hatip. Λίγο αργότερα η τραγουδίστρια ζήτησε συγνώμη γι’ αυτή της τη δήλωση, αλλά παρ’ όλα αυτά προσήχθη και αποφασίστηκε η σύλληψή της.

«Αυτή η λογική του μίσους δεν θα βρει βάση στη χώρα μας. Αυτή είναι δήλωση μίσους και είναι ντροπή», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΑKP, Ομέρ Τσελίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.