Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το τσιράκι του εθνικιστή Ερντογάν βγάζει …γλώσσα στους Αμερικανούς: Δεν θα τους ρωτήσουμε για να εισβάλουμε στη Συρία!

    Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της νέας εισβολής, που είχε προαναγγείλει ε΄δω και μήνες ο ...

   



Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της νέας εισβολής, που είχε προαναγγείλει ε΄δω και μήνες ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της βόρειας Συρίας, με στόχο του Κούρδους του YPG, συμμάχους της Ουάσιγκτον στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

O Φαχρετίν Αλτούν, τσιράκι και εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε τη σκυτάλη των προκλήσεων από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις. Αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη εισβολή, είπε ότι η Τουρκία είναι αυτή που θα αποφασίσει «πότε θα ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Συρία».

Σε συνέντευξή του σε νορβηγικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, και με σκοπό να δικαιολογήσει τη διάθεση εισβολής στο εσωτερικό της Συρίας.ο εθνικιστής Αλτούν δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ο κοινός σκοπός όλων των κρατών που θέλουν ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» υποστήριξε, από τη μεριά του.

Βγάζοντας τη γλώσσα στους Αμερικανούς, που έχουν ταχθεί αναφανδόν εναντίον της τουρκικής εισβολής, το τσιράκι του Ερντογάν σημείωσε:

«Στο τέλος της ημέρας, κανένα βήμα που θα κάνει η Τουρκία δεν εξαρτάται από την άδεια ή τη συναίνεση κάποιου. Η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ερντογάν βάζει τα δικά της συμφέροντα στο επίκεντρο».

Αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε:

«Προσδοκούμε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία θα αποδείξουν ότι βλέπουν την Τουρκία ως σύμμαχο και ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούν τους Κούρδους βασικό σύμμαχο στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία, έχουν προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική κίνηση, λέγοντας ότι θα αποτελέσει απειλή για τις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατικής ομάδας. Οι ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν επίσης οποιαδήποτε νέα τουρκική εισβολή.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας και καλούν όλες τις πλευρές να διατηρήσουν τις γραμμές της εκεχειρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Θρηνούμε για τους αμάχους θύματα στην αλ Μπαμπ, της Χασακέ και αλλού», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες ώστε «να διασφαλιστεί η οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους και να υπάρξει πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση».

Η ένταση οξύνεται εδώ και πολλές εβδομάδες μεταξύ των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη μία πλευρά και των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους από την άλλη.

Από την πλευρά της, η Ρωσία απαίτησε από την Άγκυρα να συνεργαστεί με τη Δαμασκό αντί να καταφύγει σε στρατιωτική επιλογή. Το Ιράν, άλλος υποστηρικτής του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό, δήλωσε ότι οποιαδήποτε τουρκική επιχείρηση θα λειτουργούσε μόνο προς το συμφέρον των τρομοκρατών και θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.