Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφού τους κάναμε τον πάτο «ΝΑ»... Δείτε τι ψέματα λένε τώρα οι τούρκοι για το «Λήμνος» και το «Κεμαλ Ρέϊς»! Μόνο που δεν μας βυθίσανε...

Σύμφωνα με άρθρο στην Milliyet του Τούρκου δημοσιογράφου Τούνκα Μπένγκιν, στο Όρουτς Ρέις που το 2020 πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες παρέα...




Σύμφωνα με άρθρο στην Milliyet του Τούρκου δημοσιογράφου Τούνκα Μπένγκιν, στο Όρουτς Ρέις που το 2020 πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες παρέα με τουρκικά πολεμικά πλοία, «παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας έγινε παρενόχληση από γαλλικά και ελληνικά πλοία».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει πως η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις «παρενέβη στην ελληνική φρεγάτα Λήμνος που έκανε ξαφνικούς ελιγμούς και το ελληνικό πλοίο έπαθε ζημιές» και… αναγκάστηκε να πάει στο ναυπηγείο.

Επίσης σημειώνει πως γαλλική φρεγάτα τυφλώθηκε «από τα κοπάδια drones ιδιοκτησίας της Τουρκίας». «Εκατοντάδες άγνωστα αντικείμενα πετούν από πάνω μας», είπε το γαλλικό πλοίο. Δεν καταλαβαίνουμε τι είναι. Κλείδωσε ολόκληρο το σύστημά μας. Όλο το ψηφιακό σύστημα του πλοίου είναι εκτός ελέγχου μας. Στείλτε μας έναν οδηγό», ανέφερε το γαλλικό πλοίο, σημειώνει ο Τούρκος.

«Αποδείχθηκε ότι το αίτημα βοήθειας του γαλλικού πλοίου δεν μπορούσε να φτάσει στην Ελληνική Διοίκηση Ακτών. Η γαλλική φρεγάτα, που περίμενε για λίγο, κατάλαβε ότι δεν θα ερχόταν βοήθεια και αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον Τούρκο, η Ευρώπη «προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα και το Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι στην πραγματικότητα η ελπίδα τους» αφού όπως αναφέρει δεν υπάρχει «κανένα εμπόδιο για το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο που θα βρει το Αμπντουλχαμίντ Χαν «να φτάσει στην Ευρώπη».

«Ειλικρινά, δεν είναι σαν το ισραηλινό αέριο ή άλλες εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται. Επομένως, η Ευρώπη δεν μπορεί να το εκφράσει ανοιχτά, αλλά σίγουρα το θέλει», τονίζεται.

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να μην αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε μεταξύ του Λήμνος του και του Κεμάλ Ρέις. Η επιμονή της Άγκυρας δείχνει πρώτον το πόσο πλήγωσε την εικόνα της Τουρκίας η επακούμβηση του Κεμάλ Ρέις αλλά και πόσο στην πραγματικότητα φοβάται την ελληνική αντίδραση. geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.