Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάλι ξεκάθαρος ο Μακρόν: «Η Γαλλία είναι εχθρός για τουρκία, Ρωσία, Κίνα...» που έχουν «νεοαποικιακή και ιμπεριαλιστική ατζέντα»

  Ζήτησε «την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Αλγερία» στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής στο Σαχέλ. Αυτό περιλαμβάνει «την απο...

 



Ζήτησε «την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Αλγερία» στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής στο Σαχέλ. Αυτό περιλαμβάνει «την αποτροπή της άνθησης των μισθοφόρων στην περιοχή, ιδιαίτερα εκείνων της Βάγκνερ»

Καυστικός κατά της Τουρκίας ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν από την Αλγερία όπου βρίσκεται.

Υποστήριξε ότι τα δίκτυα που προέρχονται από την Τουρκία (στην Αφρική) διεξάγουν αντι-γαλλική προπαγάνδα

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: πολλοί από τους ακτιβιστές του πολιτικού Ισλάμ έχουν έναν εχθρό: τη Γαλλία, πολλά από τα δίκτυα που πιέζονται κρυφά, κάποια από την Τουρκία, κάποια από τη Ρωσία, ή από την Κίνα, έχουν έναν εχθρό: τη Γαλλία», συνέχισε. Καταγγέλλοντας την «επιρροή, τη νεοαποικιακή και ιμπεριαλιστική ατζέντα» αυτών των χωρών. "Υπάρχει ένας εχθρός, είναι η Γαλλία. Όλοι συμφωνούν, είναι πολύ εύκολο", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει παρόμοια ομιλία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα τέλη Ιουλίου σε τρεις αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καμερούν, όπου είχε καταγγείλει έντονα την «υβριδική παρουσία» της Ρωσίας στην Αφρική, η οποία «διέρχεται από παραπληροφόρηση και πολιτοφυλακές» και η οποία « είναι μια ανησυχία πρώτα και κύρια για την αφρικανική ήπειρο».

Στο Αλγέρι , ζήτησε «την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Αλγερία» στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής στο Σαχέλ. Αυτό περιλαμβάνει «την αποτροπή της άνθησης των μισθοφόρων στην περιοχή, ιδιαίτερα εκείνων του Βάγκνερ» , πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ιδιωτική ρωσική ομάδα που δραστηριοποιείται στο Μάλι, από την οποία ο γαλλικός στρατός.

Ο Μακρόν είπε ακόμη ότι δεν είναι σε ανταγωνισμό με την Ιταλία όσον αφορά το αλγερινό αέριο.

Ο Μακρόν δήλωσε τέλος ότι θέλουν να εδραιώσουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της εθνικής εταιρείας ενέργειας της Αλγερίας Sonatrach και της γαλλικής TotalEnergies.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.