Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελαιώνας: Έφοδος των ΜΑΤ τα ξημερώματα για εκκένωση του καμπ προσφύγων

Την εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις το ξημερώματα. «Εδώ ειναι το σπίτι μας ...




Την εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις το ξημερώματα.

«Εδώ ειναι το σπίτι μας δεν φεύγουμε», ξαναφώναξαν οι πρόσφυγες που έχουν παραμείνει στον Ελαιώνα παρά την κυβέρνητική απόφαση για κλείσιμο της δομής, στους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Λίγο πριν τις 05.00 το πρωί η ελληνική αστυνομία εισήλθε στον προσφυγικό καταυλισμό επιχειρώντας να «καθαρίσει» το καμπ ώστε να λάβει σάρκα και οστά η προειλημμένη απόφαση να κλείσει η δομή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνδρες των ΜΑΤ αφαίρεσαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι εναπομείναντες πρόσφυγες στις πύλες, ενώ έκαναν και χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης εναντίον των προσφύγων που αντέδρασαν πετώντας πέτρες.

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μετανάστες αρνούνται να μετακινηθούν από τον Ελαιώνα εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Δυστυχώς μια μικρή ομάδα μεταναστών και αλληλέγγυων προσπαθεί να δυναμιτίσει την μετακίνηση» αναφέρει σε ανάρτησή του, υπενθυμίζοντας την απόφαση για κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα, καθώς προχωρά η αναβάθμιση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.