Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν τη νύχτα (19/8) την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, καθώς συνεχίζεται η κ...





Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν τη νύχτα (19/8) την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, καθώς συνεχίζεται η κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της ρωσικής διοίκησης στην περιοχή, τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ, βόρεια της Σεβαστούπολης.

Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο φέρεται να βρίσκονταν τουλάχιστον 40 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη την ώρα των εκρήξεων, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ.



Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε απειλήσει χθες Τετάρτη ότι θα κατεδαφίσει τη γέφυρα του Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να συνδεθεί η Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, στο Κερτς ακούγονται σειρήνες αεροπορικών επιδρομών και αναφέρουν ότι και εκεί υπάρχουν εκρήξεις.

Νωρίτερα σήμερα, δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία εκκενώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Μια αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στο χωριό Τιμόνοβο» (που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα) στην επαρχία Μπέλγκοροντ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του γειτονικού χωριού Σολότι «μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας», σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Συνάμα, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται βίντεο που κυκλοφορούν σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκρήξεις ακούγονται και σε άλλο σημείο της πόλης του Μπέλγκοροντ. Πιο συγκεκριμένα, φωτιά έχει ξεσπάσει σε αεροδιάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου Στάρι Όσκολ.

Οι Ουκρανοί, να σημειώσουμε, είχαν προειδοποιήσει τις ρωσικές δυνάμεις πως θα αντιδρούσαν και δεν θα άφηναν αναπάντητο το φονικό χτύπημα με πύραυλο «Kalibr» σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη του Χαρκόβου που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμών πολλών αμάχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.