Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει... Το βρώμικο σχέδιο της Άγκυρας: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Κρήτη!

  Αντίβαρο για τις αμερικανικές κυρώσεις λόγω S400 αναζητούν οι Τούρκοι και αυτό εκτιμούν πως μπορεί να είναι οι S300 που έχει η Ελλάδα στη...

 



Αντίβαρο για τις αμερικανικές κυρώσεις λόγω S400 αναζητούν οι Τούρκοι και αυτό εκτιμούν πως μπορεί να είναι οι S300 που έχει η Ελλάδα στην Κύπρο.

Όπως αποκάλυψε ο διπλωματικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης μιλώντας στο Live News, οι υπερπτήσεις πάνω από τα Διβούνια και το Καμηλονήσι, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός.

Ο πραγματικός στόχος για τα μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από την Κρήτη ήταν για να καταφέρουν να πάρουν φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας.

Tα σχέδια τους ανατράπηκαν από τα ελληνικά μαχητικά που τους αναχαίτισαν.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ακόμα επεισόδιο στο τουρκικό σίριαλ με σκηνοθέτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στόχο την Ελλάδα. Η Τουρκία έχοντας εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και προκαλώντας άλλοτε με παραβιάσεις και υπερπτήσεις και άλλοτε με τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναζητά ρόλο στην περιοχή.

Χαρακτηριστική των προθέσεων του Τούρκου προέδρου είναι η αποκάλυψη Θεοδωρικάκου πως μόνο μέσω του Έβρου προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο 25.000 παράνομοι μετανάστες.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το στοιχείο αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί συστηματικά το Μεταναστευτικό .

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότεροι από τους 25.000 μετανάστες που εμποδίστηκαν να περάσουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο ήταν Σύροι τους οποίους, όπως είπε, οι τουρκικές Αρχές αρχικά συλλαμβάνουν και στη συνέχεια τους θέτουν το δίλημμα ή να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν στη Συρία.

Αποκαλύπτοντας το mondus operandi της Τουρκίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι αυτό ξεκινά με την αξιοποίηση της χαμηλής στάθμης του ποταμού Έβρου το καλοκαίρι. Το επόμενο βήμα είναι να στέλνουν ομάδες μεταναστών στις νησίδες του ποταμού και ακολουθεί η επικοινωνία με ΜΚΟ εντός της Ελλάδας η οποία με τη σειρά της επικοινωνεί με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ζητώντας να σταλεί στην Ελλάδα αίτημα για επιχείρηση διάσωσης με το πρόσχημα ότι οι μετανάστες κινδυνεύουν ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών που γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες απελπισμένους ανθρώπους» ξεκαθάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «μπορεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020 οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι να ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα συγκεκριμένο σημείο των συνόρων και να επιχείρησαν να μπούνε με μαζικό τρόπο, αυτή τη στιγμή όμως, εξελίσσεται μια πολύ ιδιόμορφη απειλή σε βάρος της ακεραιότητας της πατρίδας μας και της ασφάλειας μας, καθώς μόνο αυτόν τον μήνα, 25.000 άνθρωποι σε ένα ευρύτατο μήκος έχουν επιχειρήσει να μπούνε μέσα και χρησιμοποιούν μεθοδικά και οργανωμένα τέτοιου είδους τεχνάσματα».

«Η χώρα έχει φροντίσει να μην εγκλωβίζεται σε δύσκολες καταστάσεις της τελευταίας στιγμής και δεν εκβιάζεται. Ο αναθεωρητισμός η προκλητικότητα και η απόπειρα εντάσεων δεν βρίσκει απήχηση πουθενά» είπε από την πλευρά του στο MEGA ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε η κυβέρνηση παρακολουθεί την όξυνση και στη ρητορική και στο πεδίο τονίζοντας ότι το επεισόδιο με τα τουρκικά μαχητικά «αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά». «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αποδομούμε τους εντελώς αστήριχτους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «εμείς θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα αλλά παράλληλα είμαστε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.