Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπριοι Bουλευτές στη Βενετία για καταδίκη μετατροπής Αγίας Σοφίας σε τέμενος

Οι βουλευτές Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής) και Ηλίας Μυριάνθους, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθ...





Οι βουλευτές Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής) και Ηλίας Μυριάνθους, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συμμετείχαν σε επίσκεψη της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, στη Βενετία, στο πλαίσιο εκστρατείας για καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας της ΔΣΟ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Κατά την επίσκεψή της, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε συναντήσεις με πολιτειακές, εκκλησιαστικές και ακαδημαϊκές αρχές της Βενετίας, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι, οι Κύπριοι Βουλευτές παρέστησαν χθες στο 24ο Διεθνές Βυζαντινολογικό συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου έγινε παρουσίαση πολύγλωσσης έκδοσης της ΔΣΟ, με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Επιπλέον σημειώνεται ότι, στον αφιερωματικό τόμο της ΔΣΟ αναδεικνύονται τριάντα επτά εμβληματικές εκκλησίες αφιερωμένες στην Αγία Σοφία του Θεού, στις οποίες περιλαμβάνονται και ο Καθεδρικός Ναός Αγίας Σοφίας, σημερινό τέμενος Σελιμιέ, στην κατεχόμενη Λευκωσία και το τέμενος της Αγίας Σοφίας στον Μούτταλο Πάφου.

Τέλος, αναφέρεται ότι, οι κ.κ. Λεωνίδου και Μυριάνθους συμμετείχαν σε συναντήσεις της ηγεσίας της Συνέλευσης με τον Mητροπολίτη Ιταλίας κ.κ. Πολύκαρπο, τις Δημοτικές Αρχές της Βενετίας και τις αρχές του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών.

Στις συναντήσεις τους, επεσήμαναν ότι η Κύπρος υφίσταται για σαράντα οκτώ χρόνια κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, συνεπεία της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της από την Τουρκία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.