Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πυρά» στον Ερντογάν από τον θεωρητικό της «Γαλάζιας Πατρίδας» για το Abdulhamid Han

«Παγιδευτήκαμε στον κόλπο της Αττάλειας» αναφέρει το think tank του Τζιχάτ Γιαϊτζί στα social media. Ξεκίνησε την πορεία του προς τα δυτικά...



«Παγιδευτήκαμε στον κόλπο της Αττάλειας» αναφέρει το think tank του Τζιχάτ Γιαϊτζί στα social media. Ξεκίνησε την πορεία του προς τα δυτικά και το οικόπεδο Yörükler-1 το γεωτρύπανο της Τουρκίας. Οι λόγοι που ο Ερντογάν το διατήρησε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Φαίνεται πως όσα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτσι ώστε να εξηγήσει την επιλογή του οικοπέδου Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοικτά του Γκαζίπασα στην περιοχή της Αττάλειας για τις έρευνες του Abdulhamid Han, δεν έπεισαν τους αντιπάλους του στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ειδικότερα τους φανατικούς της «Γαλάζιας Πατρίδας», όπως το think tank του κορυφαίου θεωρητικού της, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Με ανάρτηση στο Twitter η ομάδα του απόστρατου ναυάρχου υποστηρίζει πως η επιλογή του Ερντογάν να στείλει στο συγκεκριμένο οικόπεδο το Abdulhamid Han, «παγιδεύει» την Τουρκία μέσα στον κόλπο της Αττάλειας και της στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα – εκείνος υποστηρίζει πως – της ανήκουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα! Ο πρώτος σταθμός υπηρεσίας του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι η γεώτρηση στο οικόπεδο Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοικτά του Γκαζίπασα. Δηλαδή, εντός του χάρτη της Σεβίλλης, που μας παγιδεύει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας… Δεν ξέρουμε τι να πούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.

Έβαλε πλώρη για το οικόπεδο Yörükler-1 το γεωτρύπανο

Λίγες ώρες μετά τη «φιέστα» που έστησε στο λιμάνι Τασουτσού στην περιοχή της Μερσίνας η Άγκυρα, το Abdulhamid Han είχε ήδη βάλει πλώρη για το οικόπεδο Yörükler-1, που βρίσκεται ανοικτά του Γκαζίπασα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marine traffic, το τουρκικό γεωτρύπανο το βράδυ της Τρίτης (9/8) κινούνταν βόρεια της Κύπρου, έχοντας πάρει κατεύθυνση για την περιοχή όπου αναμένεται να επιχειρήσει.

Στο κόκκινο τετράγωνο στον χάρτη, παρουσιάζεται η περιοχή όπου έχει δεσμευτεί από τη NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας αμέσως μετά την τελετή του απόπλου του πλοίου, το οποίο διακρίνεται εντός του κόκκινου κύκλου στη φωτογραφία που ακολουθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.