Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην τελική ευθεία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την παραλαβή της ΤΠΚ 7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Έρχεται στη Βουλή το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων που θα βάλει την Ελλάδα ξανά στον χάρτη της παγκόσμιας βαριάς ναυπηγικής βιομηχανίας....





Έρχεται στη Βουλή το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων που θα βάλει την Ελλάδα ξανά στον χάρτη της παγκόσμιας βαριάς ναυπηγικής βιομηχανίας. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την βιομηχανική της αναγέννηση. Οι προσπάθειες των Αμερικανών επενδυτών φαίνονται ότι πλέον βρίσκουν εύφορο έδαφος, με την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε σχετική ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμάται «ότι θα έρθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση τέλος Αυγούστου. Δρομολογείται έτσι και η προσπάθεια για να ενταχθούν σε μια νέα μέρα, σε μια νέα εποχή πραγματικά τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Η «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Αυτή τη στιγμή, στα ναυπηγεία οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σύνολο σχεδόν των εργασιών, με την καθυστέρηση στην παραλαβή της να έχει να κάνει αποκλειστικά με την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος Exocet, που ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, η ΤΠΚ 7 ΒΛΑΧΑΚΟΣ, έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Έχουν εγκατασταθεί τα υπόλοιπα οπλικά της συστήματα καθώς τα ραντάρ επί των οποίων γίνονται συνεχείς δοκιμές. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των μηχανών, με δοκιμαστικό πλου.


Οι εργαζόμενοι, που έφτασαν ακόμη και τους 32 μήνες απλήρωτοι, έβαζαν εδώ και χρόνια πλάτη ώστε το ναυπηγείο να μην βάλει λουκέτο, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον ακόμη και από την διαβίωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο πλοίο βρίσκονται ήδη στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κάνουν συνεχείς ελέγχους και διορθώσεις, ώστε μες στους επόμενους μήνες να παραληφθεί η 7η πυραυλάκατος Super Vita, κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, που θα φέρει το όνομα του πεσόντα – ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στη Βουλή για τις διατάξεις σε κατατεθέν νομοσχέδιο, βάσει των οποίων δίνονται χρηματοδοτικές παρατάσεις γι’ ακόμη ένα τρίμηνο των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού που εκτελούνται, υλοποιούνται και μάλλον ολοκληρώνονται σιγά-σιγά στα ναυπηγεία Ελευσίνας και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.