Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Λευτέρης Πετρούνιας: Έγραψε ιστορία με 6ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Για τυπικούς λόγους ο αγώνας έπρεπε να γίνει, όλοι όμως ήξεραν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα: Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πρωταθλητής Ευρώπη...




Για τυπικούς λόγους ο αγώνας έπρεπε να γίνει, όλοι όμως ήξεραν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα: Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά στη σπουδαία καριέρα του, είναι πλέον μαζί με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι οι μόνοι με 6 χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο, τους κρίκους, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει την υγεία του και δεδομένα θα γίνει, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο μοναδικός με 7 πρωτιές.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δείξει τις διαθέσεις του από τον προκριματικό της Πέμπτης, όταν με 15,100 βαθμούς έκανε τν καλύτερη επίδοση και μπήκε στην 8άδα επιβεβαιώνοντας ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Και από εκεί και πέρα, περίμενε την ώρα του τελικού για να το επιβεβαιώσει: 15,133 βαθμοί και το 6ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι γεγονός!


Ο κυριότερος αντίπαλος του Πετρούνια, θεωρητικά, ήταν ο Αντέμ Ασίλ από την Τουρκία και επιβεβαιώθηκε, αφού το πρόγραμμά του βαθμολογήθηκε με 15,033. Όταν, όμως, ήρθε η σειρά του, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν έτοιμος και με 15,133 ανέβηκε στην 1η θέση, στην οποία και παρέμεινε με άνεση.
Η κατάταξη του τελικού

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15,133
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15,033
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία)14,866
Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,766
Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,733|
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,566
Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,500
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13,733

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.