Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το δημογραφικό κλείνει σχολεία στη Πελοπόννησο - Δεν θα ανοίξουν φέτος 31 νηπιαγωγεία και δημοτικά

   Κλείνουν το ένα μετά το άλλο σχολεία στην Πελοπόννησο εξαιτίας έλλειψης μαθητών. Τη νέα σχολική χρονιά δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σε 31...

  



Κλείνουν το ένα μετά το άλλο σχολεία στην Πελοπόννησο εξαιτίας έλλειψης μαθητών. Τη νέα σχολική χρονιά δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σε 31 νηπιαγωγεία και δημοτικά. Το υπουργείο Παιδείας θέτει τα σχολεία που κλείνουν σε αναστολή λειτουργίας ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν ξανά, όμως οι νέες οικογένειες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν ειδικά τα ορεινά χωριά που βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται…

«Χωριά που είχαν 1.000 και 2.000 κατοίκους έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί πλήρως ή εγκαταλείπονται. Και μόνο το γεγονός ότι κλείνουν νηπιαγωγεία, γιατί δεν έχουν παιδιά, αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Είχαμε περιοχές που είχαν 1.000 παιδιά και τώρα έχουν 30» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Η περιοχή της Μάνης πριν από 50 χρόνια, η δυτική Μάνη ιδιαίτερα, είχε γύρω στα 800 παιδιά. Σήμερα δεν έχει 100. Για την ορεινή Αρκαδία αφήστε τα. Μου λέει ο δεσπότης εκεί χτυπάει η καμπάνα την Κυριακή και μπορεί να μην υπάρχει εκκλησίασμα» πρόσθεσε ο κ. Νίκας.

Το κουδούνι δεν θα χτυπήσει φέτος κυρίως σε νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα 6 στην Αρκαδία, 5 στην Κορινθία, 6 στη Λακωνία και 3 στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.