Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιστράτευση στο Ισραήλ...!!! Καλούνται στα όπλα 25.000 έφεδροι μετά τις επιθέσεις της «Ισλαμικής τζιχάντ»...!!!

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz ενέκρινε σχέδιο κλήσης 25.000 εφέδρων στρατιωτών για επιχειρησιακούς σκοπούς, με πρώτη την Νότια ...





Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz ενέκρινε σχέδιο κλήσης 25.000 εφέδρων στρατιωτών για επιχειρησιακούς σκοπούς, με πρώτη την Νότια Διοίκηση, και αφορά συστοιχίες πυραύλων της διοικήσεως Αεράμυνας, την Διοίκηση Εσωτερικού με κλήση σε στρατιώτες , υπαξιωματικούς και αξιωματικούς.

Oι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο που μετέφερε μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Αυτό αναφέρουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης. Οι δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Επίσης το χτύπημα των IDF φέρεται να ήταν θανατηφόρο για τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της βόρειας ταξιαρχίας της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ Taysir al-Jabari, ο οποίος διαδέχθηκε τον Baha Abu al-Ata -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, στη μέση της ημέρας, η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε στόχους στη Γάζα, περνώντας έτσι από την άμυνα στη δράση. Προηγουμένως, οι Iron Dome είχαν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα υπό τον φόβο των πυραυλικών χτυπημάτων.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post:

Οι IDF έπληξαν στόχους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας ένα κορυφαίο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ την Παρασκευή, λέγοντας ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση "Breaking Dawn" κατά της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Αρκετοί στόχοι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας επλήγησαν, με αναφορές για θύματα και ζητήθηκε από τους κατοίκους του τομέα της Γάζας να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια σε περίπτωση που υπάρξουν πυρά ρουκετών.

Οι IDF ειδοποίησαν τους κατοίκους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, ότι υπάρχει κίνδυνος πυρών με ρουκέτες.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ επισκέφθηκε τη Νότια Διοίκηση των IDF, καθώς η ένταση παραμένει υψηλή κατά μήκος των συνόρων της Γάζας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα λόγω φόβων για επίθεση της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και προειδοποίησε ότι η απειλή που θέτει η ομάδα θα αντιμετωπιστεί.

"Στους εχθρούς μας, και συγκεκριμένα στην ηγεσία της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, θα ήθελα να τονίσω: Ο χρόνος σας τελείωσε.* Η απειλή [σε αυτή την περιοχή] θα απομακρυνθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης με τον αρχηγό του επιτελείου των IDF αντιστράτηγο. Aviv Kohavi, τον επικεφαλής της νότιας Διοίκησης Maj.-Gen. Eliezer Toledano, τον διοικητή της μεραρχίας της Γάζας ταξίαρχο κ. G. Nimrod Aloni και τον επικεφαλής της Shin Bet Ronen Bar.

"Η κατάσταση στην οποία διάφοροι τρομοκράτες (μερικοί από τους οποίους δεν βρίσκονται καν σε αυτή την περιοχή), κρατούν ομήρους τον λαό της Γάζας - θα γυρίσει μπούμερανγκ", προειδοποίησε ο Γκαντζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.