Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν «ενεργεί μαζί με τους σκοτεινούς παίκτες της δεκαετίας του 1990»

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ" -ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟ...




ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ" -ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ- ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ...

Ο ηγέτης του Κόμμα του Μέλλοντος και πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ενεργεί μαζί με τους σκοτεινούς πρωταγωνιστές της δεκαετίας του 1990».

Ο Νταβούτογλου έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τους δημοσιογράφους Τάχα Ακυόλ και Ελίφ Τζακίρ στο KARAR TV.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι εάν ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, στον οποίο συμμετέχει το Κόμμα του Μέλλοντος, αποτύχει να προτείνει κοινό υποψήφιο για αντίπαλο του Ερντογάν, θα βλάψει την εικόνα της αντιπολίτευσης ενώπιον της τουρκικής κοινωνίας.

«Αλλά έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για αυτό το εξακομματικό τραπέζι [του συνασπισμού της αντιπολίτευσης] και αν δεν βγει ένας κοινός υποψήφιος, δεν θα διαλυόμασταν. Ούτε θα ήθελα να διαλυθεί».

Είπε ότι τα επερχόμενα βήματα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης τους επόμενους έξι-επτά μήνες θα είναι πολύ σημαντικά και η χώρα θα «πάρει μια ανάσα» εάν επιτύχουν.

«Αν βρούμε τρόπο εξόδου, η Τουρκία θα πάρει μια ανάσα.

»Αλλά αν υποκύψουμε στους εγωισμούς μας.

»Σε αυτό το μονοπάτι, θα μιλήσω με όσους εμπιστεύομαι», είπε.

Ο Νταβούτογλου σχολίασε επίσης την επιθυμία του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να είναι υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου μπλοκ για την προεδρία στις επερχόμενες γενικές εκλογές του 2023, λέγοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν έχει υποβάλει ακόμα τέτοιο αίτημα προς αυτούς.

«Ο Κιλιτσντάρογλου δεν μας έχει πει ακόμη τίποτα για να είναι υποψήφιος πρόεδρος. δεν ειπώθηκε.

»Αν ακούσετε τις ομιλίες μας, θα δείτε ότι όλοι εμπιστευόμαστε τους ισχυρισμούς των κομμάτων μας.

»Είναι διαφορετικό να μιλάς με διεκδικητικό τρόπο και να είσαι υποψήφιος πρόεδρος.

»Μου έρχονται και μηνύματα σχετικά με την υποψηφιότητα. Όλα θα συζητηθούν όταν έρθει η μέρα», είπε.

«Πριν από την προεδρική υποψηφιότητα, θα μιλήσουμε για τη διαδικασία μετασχηματισμού και το πώς θα διοικηθεί η χώρα», αναφερόμενος στον όρκο της αντιπολίτευσης ότι θα καταργήσουν το σημερινό εκτελεστικό προεδρικό σύστημα και θα φέρουν ένα «ενισχυμένο» κοινοβουλευτικό σύστημα εάν αναλάβουν την εξουσία στο εκλογές 2023.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία δεν θα διοικείται πλέον υπό μονοπρόσωπη διακυβέρνηση με το νέο σύστημα.

«Όταν αυτά τα ζητήματα διευθετηθούν, τότε αυτό το όνομα [υποψήφιος για την προεδρία] θα καθοριστεί.

»Σε αυτό το σύστημα, αυτό το άτομο θα είναι επίσης άνετα.

»Αυτό το άτομο πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν θα είναι ο “μοναδικός”.

»Η δουλειά μας [με τα κόμματα της αντιπολίτευσης] δεν αφορά την ανάληψη μιας θέσης από έναν από τους προέδρους.

»Δεν θα περνούσαν άλλα πέντε χρόνια με τον Ερντογάν που παίζει μαζί με τους σκοτεινούς πρωταγωνιστές της δεκαετίας του 1990 σε αυτή τη χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.