Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά... Έτσι θα είναι η γη σε 100 χρόνια αν δεν σταματήσει η υπερθέρμανση..

Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να νιώθουμε ακόμη περισσότερο την παρατεταμένη ζέστη, όμως αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδ...


Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να νιώθουμε ακόμη περισσότερο την παρατεταμένη ζέστη, όμως αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα: μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
AdTech Ad

Πιθανότατα το 2016 θα βιώσουμε τη θερμότερη χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία, καθώς η μέση θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου το μέσο όρο.
Η κατάσταση αυτή πλησιάζει επικίνδυνα το ανώτατο όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου που θέτουν οι επιστημονικές αρχές ως σημείο καμπής για την παγκόσμια υπερθέρμανση.
Μιλώντας στο business insider, ο κλιματολόγος και διευθυντής του Τμήματος Διαστημικών Σπουδών Goddard Institute της ΝΑΣΑ, Γκάβιν Σμιντ, δήλωσε ότι «η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν μπορεί να σταματήσει. Όλα όσα έχουν γίνει ως τώρα, έχουν εισχωρήσει βαθιά μέσα στο σύστημα».
Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν σταματήσουν πλήρως οι εκπομπές αερίων από αύριο, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τη συγκεκριμένη αλλαγή του κλίματος εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, για αιώνες.
Το κλειδί για να αποτρέψουμε μια καταστροφική εξέλιξη κατά τον Σμιντ, είναι να επιβραδύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία της ανόδου της θερμοκρασίας. Κι αυτή θα είναι η κατάσταση που θα επικρατεί στον πλανήτη τα επόμενα 100 χρόνια εάν καταφέρουμε κάτι το οποίο σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο:

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ 1,5 ΒΑΘΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

 
«Θεωρώ ότι ο στόχος αποφυγής του 1,5 βαθμού είναι εκτός των δυνάμεών μας», υποστηρίζει ο Σμιντ. Υπολογίζει ότι θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο γύρω στο 2030. Όμως θεωρεί ότι το να φτάσει η άνοδος της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς πάνω από το μέσο όρι, θα είναι μάλλον απίθανο.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ;

 
Εάν υποθέσουμε ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κυμανθεί μεταξύ 1,5 και 2 βαθμών Κελσίου πάνω από το μέσο όρο, τότε στο τέλους του αιώνα ο πλανήτης θα δει τη θερμοκρασία να αυξάνεται κατά περίπου 3 βαθμούς Φαρενάιτ περισσότερο από τα σημερινά επίπεδα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 
Η μέση θερμοκρασία ξηράς δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα προκληθούν πολλές θερμομετρικές ανωμαλίες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, οι οποίες θα γνωρίσουν ασυνήθιστες θερμοκρασίες είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω πολύ απότομα. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία του Βόρειου Αρκτικού Κύκλου θα ανέβει τόσο, όσο χρειάζεται για να λιώσουν μεγάλες ποσότητες πάγου.
Πηγή: Fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.