Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και εις ανώτερα μπρε... Τουρκία: Σχεδόν το 100% άγγιξε τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη...

    Σε σοβαρή οικονομική δυσχέρεια φαίνεται ότι κινείται η τουρκική οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC που μιλά για πληθωρισμό σχεδόν...

   


Σε σοβαρή οικονομική δυσχέρεια φαίνεται ότι κινείται η τουρκική οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC που μιλά για πληθωρισμό σχεδόν στο 100% στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη έτρεχε τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 99,11%, ενώ η αύξηση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ήταν 4,09%.

Το BBC μεταδίδει ότι η ανακοίνωση αυτών των αριθμών έγινε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία, με τα επίπεδα του πληθωρισμού να παραμένουν «διαστημικά» σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας, ως εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Τουρκίας. Με τα επίπεδα του πληθωρισμού σε αυτά τα επίπεδα, μόνο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλεί στον Ερντογάν η κατάσταση στα οικονομικά της χώρας του.

Ρεκόρ 20ετίας


Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για επίπεδο πληθωρισμού-ρεκόρ στην πρόσφατη οικονομική ιστορία της χώρας. Το επίπεδο της αύξησης των τιμών είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο του 1998.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.