Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόνος ατελείωτος... Toύρκοι: Μας κέρδισε το ελληνικό λόμπι – Τα F-16 δεν έρχονται

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για σημαντική εξέλιξη που έχει σημειωθεί σχετικά με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Όπως αναφέρεται, τ...





Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για σημαντική εξέλιξη που έχει σημειωθεί σχετικά με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, το «ένα από τα δύο αιτήματα τροποποίησης που προετοιμάστηκαν στο Κογκρέσο για να αποτραπεί η πώληση F-16 στην Τουρκία αποσύρθηκε και το άλλο αναθεωρήθηκε».

Τονίζεται πως η αμερικανική Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων «αποδέχθηκε το άρθρο που ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης F-16 στην Τουρκία εκτός εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό».

Βάσει της τροπολογίας, απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε αμυντικού εξοπλισμού ή υπηρεσίας που υπόκειται στο Άρθρο 36 του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων χωρίς να επιβεβαιωθεί ότι αυτή η χώρα (σ.σ. η Τουρκία) δεν διαπράττει πλέον τέτοιες παραβιάσεις «και έχει σταματήσει αυτές τις παραβιάσεις 6 μήνες νωρίτερα».

Η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδέχθηκε το άρθρο που ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης F-16 στην Τουρκία εκτός εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό.

H Toυρκία έχει ανάγκη από μαχητικά νέας γενιάς, αφού ο στόλος των τουρκικών F-16 χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση.

Η Άγκυρα θα πάρει κάποια στιγμή F-16 Viper από τις ΗΠΑ, όμως θα γίνει αυτό με αρκετή καθυστέρηση.

Δηλαδή, μην θεωρείται ακραίο το σενάριο η Τουρκία να πάρει τα Viper την ώρα που η Αθήνα θα παίρνει τα F-35 έχοντας την ίδια ώρα αναβαθμίσει όλα τα ελληνικά F-16 σε Viper και ενώ έχει πάρει και τα 24 Rafale (σ.σ. τα οποία θα φτάσουν συνολικά τα 40).geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.