Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απειλεί την Ελλάδα για το push back σε λαθρομετανάστες η Επίτροπος Γιόχανσον! Θα μας κόψει λέει τα ευρωκονδύλια!

«Η Ελλάδα απορρίπτει επανειλημμένως αιτούντες άσυλο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και ως εκ τούτου θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο. »Η επίτροπος...



«Η Ελλάδα απορρίπτει επανειλημμένως αιτούντες άσυλο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και ως εκ τούτου θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

»Η επίτροπος της ΕΕ Γιόχανσον βάζει τώρα στο τραπέζι το ενδεχόμενο περικοπών χρημάτων» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel.

Πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού δίνουν μια νέα διάσταση στο προσφυγικό: της εκμετάλλευσης προσφύγων από την ελληνική αστυνομία στις διαδικασίες επαναπροωθήσεων άλλων προσφύγων.

«Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν τώρα» δήλωσε μέσω twitter η Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

 Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την Γιόχανσον, «η εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων θα πρέπει να συνδέεται και με την oρθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ».

Σύμφωνα με το Spiegel «βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας η Ελλάδα θα πρέπει να διευκολύνει ώστε να ζητήσουν άσυλο όσοι φτάνουν στην ελληνική επικράτεια.

Τον Απρίλιο το Συμβούλιο της Ευρώπης κατήγγειλε σημαντική αύξηση στις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκά χώρες».
ΠΗΓΗ: dw.com





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.