Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνική mega-αεροναυτική βάση στην Κρήτη μπλοκάρει τις τουρκικές βάσεις στην Λιβύη-Αλλάζουν όλα για την χώρα μας

“Οι Έλληνες από Κρήτη θα ελέγχουν μέχρι Καστελόριζο-Κύπρο και Λιβύη”, δηλωνουν Τούρκοι ειδικοί Το νέο πανίσχυρο ''Φρούριο της Ελλάδο...




“Οι Έλληνες από Κρήτη θα ελέγχουν μέχρι Καστελόριζο-Κύπρο και Λιβύη”, δηλωνουν Τούρκοι ειδικοί

Το νέο πανίσχυρο ''Φρούριο της Ελλάδος'', που είναι ταυτόχρονα καιπ ''αβύθιστο αεροπλανοφόρο'', η Κρήτη, και η αναγγελία μεγάλης ελληνικής βάσης σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της παρουσίας ελληνικών μαχητικών (μεταστάθμευση Rafale και την παρουσία F-16 ανάλογα με τις ανάγκες), έχει προκαλέσει οργή, αφού χαλάει τα σχέδια των Τούρκων στην Λιβύη και την ΝΑ Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, η αναγγελία από την Αθήνα της δημιουργίας στόλου Μεσογείου» στη Ναυτική Βάση της Σούδας, μπλοκάρει ουσιαστικά τα σχέδια των Τούρκων με την ναυτική βάση στην Μισράτα, και την αεροπορική στην Αλ Βατίγια.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν ( από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εννοεί), αναφέρεται ότι η νέα ελληνική δύναμη θα δραστηριοποιηθεί επιχειρησιακά γύρω από την Κύπρο, τη Λιβύη, την Κάρπαθο, και το Καστελόριζο, ενώ υποστηρίζεται ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές δραστηριότητες για την παρακολούθηση των βημάτων της Τουρκίας στην περιοχή”, αναφέρει ακριβώς ο Τούρκος ειδικός .

Με λίγα λόγια ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ( F-16 και Rafale με πυραύλους κατά πλοίων τους οποίους μας χορηγούν οι ΗΠΑ) θα μπορούν να περιπολούν και αν απαιτηθεί, να υλοποιήσουν σε περίπτωση πολεμικής κρίσης, επιχειρήσεις κατά εχθρικών μονάδων επιφανείας (TASMO).

Ο λόγος της δημιουργίας της ελληνικής βάσης δόθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Πρέσβη κ. Τσούνη.

«Μακροπρόθεσμα, η Ελλάδα θα γίνει περιφερειακός ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Η χώρα αυτή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ασφάλεια της νοτιοανατολικής πλευράς της Συμμαχίας", ανέφερε ο ίδιος.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.