Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται κι αυτό... ΤΟΜΑ KF41 LYNX της Rheinmetall σε Αυλώνα / ΚΕΤΘ όπου επιδεικνύει… τις «αρετές» του! ΦΩΤΟ

Το σχεδίασης και κατασκευής Rheinmetall Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) KF41 Lynx, που προτείνεται για την ικανοποίηση της απαίτησης του Ε...





Το σχεδίασης και κατασκευής Rheinmetall Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) KF41 Lynx, που προτείνεται για την ικανοποίηση της απαίτησης του Ελληνικού Στρατού για την προμήθεια ΤΟΜΑ νέας τεχνολογίας, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα Αττικής.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης έγινε η στατική παρουσίαση και το βράδυ της ίδιας ημέρας η επίδειξη της δυνατότητας νυκτερινής οδήγησης και παρατήρησης (εντοπισμός και αναγνώριση στόχων). Το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η δυναμική παρουσίαση στην πίστα δοκιμών των ΚΕΤΘ.

Οι εντυπωσιακές συνημμένες φωτογραφίες στο τέλος, από μόνες τους αποδεικνύουν τη σημασία της εξέτασης ΤΟΜΑ τελευταίας γενιάς – τεχνολογίας για τις ελληνικές χερσαίες δυνάμεις, που ως προτεραιότητα, εξ αντικειμένου, δεν είχαν προτεραιότητα έναντι του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το όχημα, ένα από τα πρωτότυπα που έχει κατασκευάσει η εταιρία, φέρει ψηφιακή παραλλαγή. Σκοπός της παρουσίασης, που οργανώθηκε από τον αρμόδιο επιχειρησιακό φορέα, τη Διεύθυνση Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ήταν η επίδειξη των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του οχήματος, το οποίο αποτελεί υποψηφιότητα για το πρόγραμμα προμήθειας του νέου ΤΟΜΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι το σπονδυλωτής σχεδίασης, βάρους 44 τόνων KF41 Lynx, είναι ένα ισχυρού επιπέδου προστασίας και υψηλής ευκινησίας όχημα (λόγος ισχύος προς βάρος 26 ίπποι / ανά τόνο) που η ανάπτυξη του με ιδίους πόρους της εταιρίας διήρκησε περίπου μία πενταετία.

Έχει τριμελές πλήρωμα και δυνατότητα μεταφοράς ομάδας οκτώ τυφεκιοφόρων. Είναι εξοπλισμένο με τον επίσης κατασκευής Rheinmetall πύργο Lance 2.0, που αποτελεί την τελευταία έκδοση της ομώνυμης οικογένειας, και φέρει το διαμετρήματος 35χλστ., ηλεκτρικής λειτουργίας, πυροβόλο Wotan 35 που βάλλει την αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας οικογένεια πυρομαχικών διαμετρήματος 35×228 χλστ.

Κύριο χαρακτηριστικό του πύργου Lance 2.0 είναι η δυνατότητα εγκατάστασης δύο ατρακτιδίων αποστολής (στα πλευρά του πύργου) που μπορούν να φιλοξενήσουν υποσυστήματα ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, όπως π.χ. τα κατασκευής της ισραηλινής Rafael κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα Spike LR2, μη επανδρωμένα αεροχήματα ή περιφερόμενα πυρομαχικά (loitering munitions) που επιτρέπουν την προσβολή στόχων ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW: Electronic Warfare).






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.